Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. září 2012

Slavia má na to vítězit, míní Mavrojanidis

Georg Mavrojanidis, ještě pořád slávistický junior, si už v minulém roce vyzkoušel chuť extraligových klání. Nastoupil k několika utkáním v play out. Jelikož mu je už 21, má poslední rok na to, aby ukázal, co v něm je. Navíc ho bude osobně pozorovat Vladimír Růžička, který od nové sezóny trénuje kromě áčka právě juniory.

S hokejem si začínal v Kometě Brno. Co stálo za tvým přesunem do sešívaných řad?
Když jsem odcházel z Brna, tak to tam nebylo nic moc a Slavia o mě projevila zájem. Nabídky jsem využil a jsem za to rád.

Jak se díváš na tvoje přeřazení, po loňské extraligové premiéře, zpátky k juniorům?
To je celkem jednoduchá odpověď. Nejradši bych zůstal už natrvalo v áčku, ale beru to tak, že junioři potřebují pomoct a že tady musim být, abych jim co nejvíc pomohl.

Jedná se o nějakém tvém hostování v 1. lize?
Nevim, jestli hostování, ale vim, že o mě má zájem na střídavé starty Mladá Boleslav, jak to bude dál je ale na panu Růžičkovi.

V dresu Mostu si si už 1. ligu vyzkoušel. Jak na to vzpomínáš?
Myslím, že to byla dobrá zkušenost. S Danem Krejčím a Lukášem Žejdlem jsme se přesvědčili, že i tam můžeme rozhodovat zápasy a ne jenom v juniorech.

Postrádáš svého dlouholetého parťáka, Lukáše Žejdla?
Určitě, on je strašně šikovnej hráč. My jsme se hledali, dá se říct, naslepo, byl to nejlepší spoluhráč, jakého jsem kdy měl.

Sleduješ jeho výkony v A-týmu?
Sleduju a myslim si, že z dosavadních osobních výsledků má velkou radost. Doufám, že půjde se svými výkony jen a jen na horu.

Ještě k zápasu juniorů s Libercem, povedlo se vám poprvé v nové sezóně vyhrát. Jak to vidíš do dalších utkání?
Věřím, že budeme v dobrých výkonech pokračovat, jelikož jsme před tím čtyři zápasy prohráli. Přeci jenom jsme Slavia a ta musí hlavně vítězit. Navíc se nemůžeme držet dlouho na posledních příčkách.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více