Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. září 2012

Slavia míří do Pardubic, do cesty se jí postaví úřadující mistři

V rámci 6. kola Tipsport extraligy se Slavia představí na ledě úřadujících mistrů z Pardubic. Diváci se mohou opět těšit na souboj hvězd z NHL, na každé straně budou stát dva hráči ze zámoří - domácí vyjedou do boje se šikulou Alešem Hemským a obráncem Jakubem Kindlem, v sešívaném dresu nastoupí Roman Červenka a Vladimír Sobotka. Utkání začíná v pátek v pardubické ČEZ Aréně od 17.00.

Náš soupeř – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Klub založen: 1923
Trenér: Pavel Hynek
Největší úspěchy: 6x mistrovský titul (1973, 1987, 1989, 2005, 2010, 2012), 5x stříbro (1975, 1976, 1994, 2003, 2007)
Internet: www.hcpce.cz
Hvězdy týmu: Aleš Hemský, Pavel Brendl, Martin Bartek

Slávisté vyrazí na východ Čech (snad) posílení úterním vydřeným triumfem 3:1 nad Karlovými Vary. Proti Energii vybojovali druhou výhru v sezoně, ale stále se trápí v koncovce - v šesti odehraných zápasech dosud vstřelili jen deset branek!

O polovinu tref se postarala zámořská dvojka Roman Červenka - Vladimír Sobotka, oba si shodně připsali už po čtyřech bodech. Vidět byli i proti Západočechům. Sobotka asistoval u prvního gólu třetího do party z prvního útoku Jaroslava Kally. Červenka, jenž kvůli viróze vynechal předchozí utkání na ledě Komety, pak přidal druhou branku z trestného střílení.

Obhájci titulu z Pardubic sice přišli přes léto o ofenzivní tahouny Petra Koukala s Janem Kolářem, kteří neodolali vábení z ruského Nižněkamsku, ale i tak mají trenéři Pavel Hynek s Ladislavem Lubinou k dispozici velice silné mužstvo.

Díry v útoku by měl zalepit a ještě víc zkvalitnit kanonýr Pavel Brendl, další posilou je kanadský centr Kris Beech. Během výluky NHL navíc budou mít Pardubičtí k dispozici šikovného technika Aleš Hemského z Edmontonu, obranu zas vyztuží Jakub Kindl z Detroitu.

Pikantní bude zápas pro pardubického beka Jiřího Vašíčka, jenž byl dlouholetou oporou Slavie a sešívaný dres oblékal ještě v minulé sezoně. Poté však byl vyměněn do brněnské Komety, se kterou postoupil až do finále playoff. Po skončení ročníku se pak přesunul do Pardubic, odkud pochází.

Na vlastním kluzišti se Východočechům zatím v nové sezoně nedaří, ze dvou zápasů získali jediný bod. V domácí premiéře padli s nováčkem z Chomutova 3:4 po nájezdech a poté nestačili na České Budějovice (2:3). Budou se radovat do třetice z výhry, nebo naopak sešívaní urvou cenné body z ledu mistra? Dozvíme se v pátek, utkání začíná od 17.00.

Předchozí zápasy v sezoně

Zlín-Slavia 2:1
Slavia-Plzeň 1:3
Kladno-Slavia 2:3
Slavia-Litvínov 1:2
Kometa-Slavia 3:1
Slavia-K. Vary 3:1
Třinec-Pardubice 4:1
Pardubice-Chomutov 3:4sn
Plzeň-Pardubice 1:2
Pardubice-Č. Budějovice 2:3
Kladno-Pardubice 6:3

Bodování

Roman Červenka    4 body (2+2)
Vladimír Sobotka  4 body (1+3)
Jaroslav Kalla    3 body (2+1)
Tomáš Hertl       3 body (2+1)
Lukáš Žejdl       3 body (2+1)
Robert Kousal     6 bodů (1+5)
Jan Starý         4 body (3+1)
Radovan Somík     4 body (3+1)
Martin Bartek     2 body (1+1)
Aleš Píša         2 body (1+1)

Sestavy z minulého kola

Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, J. Krejčík, Kolařík, Dresler, Kempný - Kalla, Červenka, V. Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Tomica M. Růžička - Píša, Kočí, Sičák, Kindl, Vašíček, Kolář, Ďaloga - Bartek, Beech, Somík - Hemský, T. Zohorna, Brendl - Cetkovský Kousal, Starý - Šagát, Buchtele, T. Nosek
Autor MoV
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více