Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
30. září 2012

Slavii čeká další výjezd, v Ostravě se střetne s Vítkovicemi

S cílem navázat na dvě výhry v řadě a prodloužit tak úspěšnou bodovou šňůru vyrazí slávisté v neděli směr Ostrava. V 7. kole Tipsport extraligy je na severu Moravy čeká bitva proti domácím Vítkovicím. Zápas začíná od 18.15.

Náš soupeř – HC Vítkovice Steel

Klub založen: 1928
Trenér: Mojmír Trličík
Největší úspěchy: 2x mistrovský titul (1952, 1981), 9x stříbro
Internet: www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu: Viktor Ujčík, Jiří Burger, Roman Málek

V pátek slávisté prohloubili pardubické trápení a zvítězili na ledě úřadujícího mistra 5:2. V sešívaném dresu opět řádila zámořská dvojka Roman Červenka - Vladimír Sobotka, oba v zápase posbírali čtyři body za gól a tři asistence. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky tak navázali na předchozí domácí triumf nad Karlovými Vary a vítěznou pohodu si budou chtít udržet i v duelu s Vítkovicemi.

V Ostravě je však nečeká nic lehkého, tým kolem matadora Viktora Ujčíka už totiž potřebuje nutně zabrat. Sezonu sice začal výborně, připsal si dvě výhry, ale v následujících čtyřech zápasech vyšel bodově naprázdno, naposledy prohrál doma s Plzní 2:3. Vítkovicím nepomohl k bodům ani jubilejní 300. gól v extralize kapitána Jiřího Burgra.

"Nedáváme šance, když je máme, pak nám chybí více klidu v koncovce a utápíme se v tom. Musíme to tam dorvat nějak na sílu," burcoval po dalším zpackaném utkání Burger. V neděli však budou proti rozjetí slávisté v čele s Romanem Červenkou. Ten si zatím náramně užívá spolupráci s další posilou z NHL Vladimírem Sobotkou.

V pátek oba zářili v Pardubicích a měli hlavní podíl na vítězství. "Hlavní pro nás ale je, že vyhráváme. Kdybychom dávali krásné góly a nebyly z nich body, tak by to moc velká zábava nebyla. Takhle si to užíváme," pochvaloval si po zápase Červenka. "Teď je v kabině parádní nálada. Po rozpačitějším začátku to klape skvěle," dodal.

Zaostřeno na: Polák vs. Sobotka

Střetnou se dva spoluhráči z týmu St. Louis Blues. Vítkovicím během výluky NHL pomáhá řízný zadák Roman Polák, slávistické barvy zas obléká drzý šikula Vladimír Sobotka. V zámoří oba bojují společně za jeden tým, v extralize však budou soupeři. A v případě, že na sebe narazí na ledě, rozhodně nikdo z nich ze souboje uhýbat nebude!

Předchozí zápasy v sezoně

Zlín-Slavia 2:1
Slavia-Plzeň 1:3
Kladno-Slavia 2:3
Slavia-Litvínov 1:2
Kometa-Slavia 3:1
Slavia-K. Vary 3:1
Pardubice-Slavia 2:5
Č. Budějovice-Vítkovice 2:5
Vítkovice-Zlín 3:0
Kladno-Vítkovice 4:1
Vítkovice-Třinec 1:3
Litvínov-Vítkovice 4:3
Vítkovice-Plzeň 2:3

Bodování

Roman Červenka    8 bodů (3+5)
Vladimír Sobotka  8 bodů (2+6)
Jaroslav Kalla    4 body (3+1)
Petr Kadlec       4 body (1+3)
Tomáš Hertl       3 body (2+1)
Vladimír Svačina  5 bodů (4+1)
Roman Szturc      4 body (1+3)
Jiří Burger       3 body (3+0)
Petr Strapáč      3 body (2+1)
Viktor Ujčík      3 body (1+2)

Sestavy z minulého kola

Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, J. Krejčík, Kolařík, Dresler, Kempný - Kalla, Červenka, V. Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - Jelínek, Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Tomica Málek - Polák, Malík, Barinka, Sedlák, Sloboda, Rehák, Voráček - Ujčík, Burger, Szturc - Svačina, Roman, Klimek - Šedivý, Kolouch, Kucsera - Huna, R. Hruška, T. Káňa - Walker
Autor MoV
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více