Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.9.2012

Po vyrovnaném střetnutí slávisté podlehli Vítkovicím

7. kolo, neděle 30.9.2012, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
3:0
0:0, 2:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 30. Szturc (Ujčík), 32. Klimek (Huna), 59. Burger (Szturc, Malík). Rozhodčí: Jeřábek, Trombík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4, navíc Polák (VIT) 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4061. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Vítkovice

Málek - Malík, Polák, Barinka, Sloboda, Rehák, Voráček, Sedlák - Szturc, Burger, Ujčík - Klimek, Roman, Svačina - Kucsera, Kolouch, Šedivý - Hlinka, Walker, Huna - Štencel

Slavia

Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Krejčík, Kolařík, Dresler, Kempný - Kalla, Červenka, Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Poletín

Červenobílí přijeli na led Vítkovic povzbuzeni vítězstvím nad loňským mistrem. Celý zápas byl vyrovnaný, bohužel pro Slavii ale dokázali domácí dostat v polovině utkání dvakrát kotouč do sešívané klece. Pražané se sice snažili s výsledkem ještě něco udělat, Málek však všem střelám odolal a nedovolil slávistickým hráčům jakékoli zdramatizování střetnutí.

V úvodní minutě trochu vylekal Furcha od modré Voráček, jeho skákavá střela ale nezamířila mezi tři tyčky. Přesto se na začátku střetnutí jevili aktivněji hosté, což dokázala tvrdá rána Kempného z prostoru mezi kruhy. Další pokus, tentokrát od Růžičky, zvládl domácí brankář vytěsnit do rohu kluziště.

Po delší době se v šanci ocitl Svačina, který dorážel bombu Barinky těsně vedle levé tyče hostující branky. Větší pozdvižení přišlo ve 14. minutě, kdy si Burger chtěl rukou zklepnout puk na zem a kotouč skončil až v síti. Branka pochopitelně nemohla být uznána. Zanedlouho měl příležitost Červenka, který po vybruslení zpoza domácí klece nastřelil Málkovu hruď.

Do konce první dvacetiminutovky se už nic zajímavého nestalo. Na začátku té druhé měl obrovskou šanci Sobotka, po kličce do bekhendu ale přestřelil poloprázdnou domácí svatyni. Ihned nato jel Roman trestné střílení. To však nevyužil, jelikož si Furch s tvrdou ránou poradil ramenem.

V 26. minutě měli sešívaní při vyloučení Slobody dvě velké možnosti na skórování. Nejdříve Alinč nedokázal propasírovat odražený kotouč přes Málkův beton do klece. Následně červenobílí vyšachovali vítkovického gólmana a Sobotka mířil do zcela odkryté branky, na poslední chvíli jeho pokus srazil za svatyni jeden z obránců.

Polovina střetnutí přinesla úvodní zásah, a to na straně domácích. Proti pokusu z voleje Ujčíka ještě Furch dokázal zasáhnout, dorážka Romana Szturze už sedícího gólmana přelétla. Hned nato hrály Vítkovice dvě minuty přesilovku 5 na 3. Tu však ještě nevyužily, domácí ale stihli zúročit zmatky v obraně hostů a po střele Huny dostal puk za ležícího Furcha Lukáš Klimek.

Ke konci druhého dějství ujížděl Hlinka se Šedivým na jediného obránce. Prvně jmenovaný našel Šedivého, který akorát nechal skvělým zákrokem vyniknout Furcha. Na druhé straně měl už ve třetí třetině příležitost Sobotka, z voleje ale branku minul. To bylo na dlouho vše, jelikož se hrál bojovný hokej převážně ve středním pásmu.

Až v 50. minutě Kučný prověřil tvrdou ranou z levého kruhu Málka. Vzápětí ujel hostující obraně Roman a zkoušel to bekhendem, na Furcha si však nepřišel. Do závěru třetí části chyběly čtyři minuty a Sobotka nedokázal zasáhnout poskakující kotouč ideálně. Málek se tedy dokázal roztáhnout a betonem šanci zneškodnil.

Slavia měla na konci zápasu k dispozici dlouhou přesilovku, zdvojnásobila ji ještě tím, že odvolala gólmana. Sešívaní toho však nedokázali využít, naopak ve středním pásmu se kotouče zmocnil Jiří Burger a od modré trefil přes Kadlece opuštěnou klec. Tři body tedy zůstaly ve Vítkovicích a domácí se bodově dotáhli právě na svého dnešního soupeře.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (Vítkovice): „Důležitý pro naše vítězství byl důraz v koncovce a v klíčových situacích. Slavia má dobře organizovanou obranu, nepustí vás do žádného přečíslení a dobrých příležitostí jsme měli absolutní minimum. Alespoň, že nám vyšla přesilová hra. Pak nás podržel vynikající brankář. Jsme moc rádi, že jsme to protrhli."

Ondřej Weissmann (Slavia): „Neodehráli jsme špatné utkání. Místy jsme byli aktivní a v některých částech jsme měli územní převahu, ale bez gólu se bohužel vyhrát nedá."

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více