Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.10.2012

Indiáni udolali v hezkém zápase juniory až v nájezdech

12. kolo, sobota 13.10.2012, Slavia - Plzeň
Slavia
2:3sn
1:0, 1:0, 0:2 - 0:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 20. Knot (Žejdl, Babka), 28. Žejdl (Knot) - 48. Tulačka (Pejchar), 49. Houfek (Přikryl, Němec), rozhodující nájezd Andrlík. Rozhodčí: Jebavý, Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 83. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

Dlouhý (Mouček) - Leština, Babka, Růžička, Malý, Rittig, Knot, Mavrojanidis, Jedlička, Brzák, Tomek, Navrátil, Ryzák, Hložek, Šteiner, Mašín, Hlinka, Žejdl, Ptáčník.

Plzeň

Příhoda (Brabec) - Marcel, Šmíd, Tichý, Slavík, Němec, Bastl, Pejchar, Šimandl, Moravčík, Mašek, Schleiss, Andrlík, Kubík, Zimmermann, Noga, Pacanda, Přikryl, Houfek, Kepka, Tulačka.

Sešívaní vstoupili do zápasu lépe a po dvou třetinách drželi příjemný stav 2:0. Pak ale přišla nešťastná dvouminutovka ve třetí třetině a rázem bylo po vedení a nakonec i po vítězství, které pro sebe Plzeňané urvali až v samostatných nájezdech.

Úvodní třetina se se hrála dlouho bez branky a mezi pokusy převládaly spíše střely od modré než z beprostřední blízkosti. Nesla se také v duchu množství vyloučení. Slavia dokonce nabídla hostům přesilovku tři na pět, nicméně Plzenští z ní nic nevytěžili.

Naopak první využitou přesilovku si na svoje konto mohli připsat domácí, když Ronald Knot potrestal Kepkovo vyloučení. Lukáš Žejdl připravil svému spoluhráči krásnou pozici a Knot už pak jen prostřelil vše včetně brankáře Příhody. Západočeši tak dostali minutu před koncem první třetiny podnět k přemýšlení v šatně.

Velmi nebezpečná formace indiánů byla ta se Schleissem, Kubíkem a Maškem. Ti svoje umění začali naplno projevovat ve druhé třetině, kdy se gólman Dlouhý musel hodně ohánět, aby svou svatyni ubránil.

Žádná z jejich kombinací ale branku nepřinesla, naopak se znovu radovali domácí. A to opět v početní výhodě a v prakticky stejné situaci. Pouze jména se obrátila. Tentokrát střílel Lukáš Žejdl a přihrávku mu poslal Knot. Celkově druhá třetina patřila spíše domácím, kterým se ale nepodařilo svůj náskok již více navýšit.

Do závěrečné třetiny indiáni vlétli a brzy za svou snahu sklidili gólové ovoce. Vojtěch Tulačka se nenechal zastrašit a prošťoural puk z brankoviště až za Dlouhého záda. Vzápětí skóroval ještě Jakub Houfek, který vystřelil zápěstím těsně nad rameno slávistického brankáře a bylo srovnáno.

Třetí dějství se dohrávalo ve vysokém tempu, ani jeden z týmů už se ale gólově neprosadil. A to ani v prodloužení. Na řadu proto přišly samostatné nájezdy, kde se hosté ukázali jako produktivnější tým a Tomáš Andrlík vstřelil rozhodujcí branku utkání, když ve třetí sérii nájezdů prostřelil Dlouhého střelou nad jeho levý beton.

Ohlasy trenérů
Josef Beránek (Slavia): Odehráli jsme povedený zápas a měli jsme více ze hry. Nicméně se ukázala naše slabina a tou je proměňování šancí. To rozhodlo a konec konců se to ukázalo i v penaltách.

David Bruk(Plzeň): Bylo to velmi vyrovnané utkání. Slavia se dostala do dvoubrankového vedení, protože využila dvě přesilovky. V tom jsme chybovali a udělali tři zbytečné útočné fauly. Ale jinak myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více