Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.10.2002

Čtyři góly, žádné body

11. kolo, pátek 11.10.2002, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
5:4
1:0, 1:1, 3:3
Slavia

Branky: 16. Němčický, 21. Skuhravý (Němčický,Svoboda), 46. Rodin (Košťál,Bauer), 47. Bacul (Polák), 48. Svoboda (Němčický,Skuhravý) - 35. Hruška (Kučera), 48. Štraub (Kadlec), 52. Novák (Beránek), 59. Antoš (Novák,Hejda). Rozhodčí: Homola - Blumel, Barvíř. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváků: 4053.

Sestavy

Karlovy Vary

Franěk - Topoli, Mádl, Hlavačka, Krajíček, Bauer, Rodin - L. Svoboda, Skuhravý, Němčický - Hašek, Kverka, Košťál - V. Polák, Bacul, Balázs - Tvrdík, Pavliš, Kraus.

Slavia

Hronek (48. Málek) - J. Novák, F. Kučera, P. Kadlec, Hejda, Kolařík, Posmyk - Ujčík, Beránek, Antoš - Hruška, Štraub, Fadrný - Klepiš, Steiner, Sup - M. Kopecký, Šaffer, Dlouhý.

I v dalším zápase na západě Čech Slavia neuspěla. Bojovala, rvala se o výsledek, ale dotahovala náskok soupeře marně. Rozhodujícím se ukázal moment, kdy obě mužstva hrála ve čtyřech. Domácí více prostoru na ledě využili dokonale. Vstřelili dva góly a vyhnali z branky smutného hrdinu dnešního zápasu Lukáše Hronka, který trochu překvapivě nastoupil namísto brankářské jedničky Slavie Romana Málka.

Vstup do utkání měla obě mužstva opatrný. Hledělo se především na zadní vrátka. Přesto byli hráči Energie poněkud aktivnější. V prvních třech minutách vyslali směrem na branku hostí 4 pokusy, avšak jen jeden mířil mezi tyče. Hronek ho s přehledem zlikvidoval. V páté minutě putoval na trestnou lavici domácí Skuhravý a Slavii se naskytla první přesilová hra. Ačkoli při ní hosté sevřeli Energetiky, byli na štíru se střelbou a na skóre se tudíž nic neměnilo. Skórovat mohla Slavia v osmé minutě, avšak ani Beránek, ani Fadrný na Fraňka v brance domácích nevyzráli. Minutu na to vypálil Košťál bombu ze středního pásma se kterou měl Hronek plné ruce práce. V polovině prvního dějství měla Slavia druhou výhodu hry v přesile, když na trestnou zamířil exslávista Robin Bacul. Hosté opět uzamkli svého soupeře do jeho obranného pásma, ale gól nevytěžili. Jejich tlak trval i době, kdy už Karlovarští byli v plném, počtu z čehož resultovala pěkná příležitost kapitána červenobílých Josefa Beránka. Ke smůle Slavie brankář Franěk vyšel z tohoto souboje opět vítězně.
Šance v opačném gardu byla k vidění ve 14. minutě, ovšem ani Bacul si na Hronka nepřišel. Změnu skóre tak přinesla až minuta šestnáctá. Němčický naznačoval přihrávku, ale v poslední chvíli vystřelil nad Hronkův beton - 1:0. Domácí hokejisty vstřelená branka posadila do sedla a zatlačili Slavii na dlouhé desítky vteřin do defenzívy. Z té se hosté po čase vymanili a minutu před koncem první dvacetiminutovky zavařili domácím před Fraňkem.

Druhou třetinu zahájili lépe domácí. Hned v 21. minutě dorážel za Hronkova záda Svobodovu střelu Skuhravý - 2:0. Šanci vstřelit důležitý kontaktní gól měl nejdříve Šaffer, dvě minuty poté i Fadrný, avšak prvně jmenovaný mířil do gólmana, druhý nad. Postupem času začala Slavia přidávat na obrátkách, zrychlila bruslení a s opatrnou hrou zezadu byl rázem konec. Tlak Slavie ukončila až Dlouhého hokejka v obličeji Bacula. Za krvavé zranění protihráče vyfasoval slávistický forward 2+2 minuty. Dlouhé minuty svírala Energie slávisty při přesilovce v jejich obraném pásmu. V samotném závěru oslabení ujeli dva hráči hostí, avšak Beránek ani do třetice neskóroval. Svou obrovskou šanci spálil na druhé straně Tvrdík, když netrefil odkrytou Hronkovu branku. A tak zafungovala stokrát omletá pravda, nedáš dostaneš. Ve 35. minutě se ve skrumáži před Fraňkem nejlépe orientoval Hruška a dopravil puk za jeho záda - 2:1. Tentokrát vstřelená branka "nakopla" hosty. Hned po půl minutě musel Franěk zasahovat proti další těžké střele. Pokračující tlak Slavie vyústil ve 38. minutě ve vyloučení domácího Pavliše. Ovšem ani třetí přesilovku hosté nevyužili a do šaten odcházeli s jednogólovým mankem.

Hned ve 42. minutě hákoval Rodine a Slavia tam měla 2 minuty přesily jednoho hráče na vyrovnání nepříznivého stavu. Ironií osudu to byli domácí, kdo v první minutě oslabení dvakrát ohrozili Hronka. V druhé polovině početní výhody přeci jen hosté dopravili puk do branky, ovšem i s Fraňkem a navíc po přerušení hry. Gól tedy rozhodčí Homola neuznal. Slavia se nadále tlačila do útoku. V 45. minutě, po skrumáži před Fraňkovou svatyní a menší strkanici, si šli na dvě minuty odpočinout Ujčík a Balázs. Více prostoru na ledě při hře 4 na 4 očividně více vyhovovalo Karlovým Varům. Nejdříve využil nájezdu 3:2 Rodin - 3:1 - několik vteřin poté udeřil z brejku Bacul - 4:1. Jiskřičku naděje ještě vykřesal ve 48. minutě Josef Štraub - 4:2, aby ji po pár vteřinách uhasil bombou, která vyhnala Hronka z branky, Svoboda - 5:2.
Vteřiny po vstřeleném gólu vypadaly jako exhibice domácích. Tu ukončil ranou za Fraňkova záda Novák, který střílel ihned poté, co Beránek vyhrál bully - 5:3. Domácími hráči obdržená branka neotřásla. Vrhali se do dalších útoků. V 56. minutě nastřelili břevno, o minutu později neuspěl proti Málkovi Bacul. O minutu později fauloval u mantinelu Fadrný a šance Slavie na vyrovnání tak klesly hodně hluboko. Ještě při přesilovce si šli za vzájemnou kontroverzi odpočinout Beránek a Rodine. Jen co Fadrný naskočil na led, vylučovalo se na druhé straně. Za krosček šel pykat Krajíček. Slavia poskytnutou šanci ke korekci výsledku konečně využila útočníkem Antošem - 5:4. V dramatickém závěru si červenobílí vzali oddechový čas, odvolali brankáře, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.
Ohlasy trenérů
Marek Sýkora (Karlovy Vary): "Byli jsme si vědomi síly Slavie. Hráli jsme dobře, po posledních výsledcích jsme měli dostatek sebevědomí, vycházely nám rychlé protiútoky a proměňovali jsme šance. V zápase jsme měli i štěstí."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Budu velice stručný. Přestože jsme prohráli, musím mužstvu poděkovat. O hokeji a o tom, co se dělo na ledě, mohu mluvit až zítra. Dnes k tomu nemám co říci."
Autor Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více