Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
17. října 2012

Cílem je vychovat hráče pro A-tým, vysvětluje trenér ml. dorostu Pavel Rohlík

Od letošní sezóny vede mladší dorost Pavel Rohlík, který se do Edenu přesunul z Pardubic. Pod jeho vedením se sešívaným velice daří. Z dosavadních devíti zápasů si dokázali připsat osm výher. Po zásluze tak vedou západní skupinu extraligy mladšího dorostu před druhou Plzní, na kterou však mají náskok pouze jeden bod.

Čekal jste před sezónou, že se vám bude až takhle dařit?
Nikdo samozřejmě nemůže dopředu odhadnout, jak bude sezóna probíhat. Něco nám však naznačovala již přípravná utkání, ve kterých si kluci vedli dobře.

Co podle vás stojí za perfektním úvodem sezóny?
Myslím, že kluci poznali už od letní přípravy, že se je budeme snažit přesvědčit o tom, aby v každém tréninku pracovali na 100 %. Určitou dobu jim sice trvalo, než si zvykli na náročnost, kterou jsme na ně společně s mým asistentem vyvíjeli, ale postupně si na naše pravidla a metody přivykli a doufám, že i pochopili naši filozofii. Veškerá cvičení a hry se odehrávaly v krátkých intervalech se snahou o co nejvyšší intenzitu. Žádnou část přípravy jsme nevěnovali aerobní vytrvalosti v podobě dlouhých běhů apod. Chceme z každého hráče, kterého máme v týmu, dostat jeho osobní maximum, a vytvořit mu předpoklad pro zdárný postup v jeho budoucí kariéře.

Překvapil vás někdo z hráčů svými výkony?
Určitě, ale nechám si tato jména prozatím pro sebe. V této věkové kategorii není možné o někom prohlásit, že je dobrý, nebo špatný. Mezi hráči jsou obrovské rozdíly, hlavně ve fyzických dispozicích a zejména tyto rozhodují o míře úspěšnosti jednotlivých hráčů.

Musíte občas držet hráče při zemi, aby se neopakoval zápas s Hvězdou, kdy jste nezachytili začátek, a pak jste už nestihli zvrátit utkání na svou stranu?
Tak to určitě. Snažíme se k nim přistupovat pozitivně. Chceme, aby kluci měli zdravé sebevědomí. Někdy ho však někteří mají až příliš, tak je třeba zasáhnout a dotyčnému domluvit.

Jaké jsou cíle mladšího dorostu v letošním ročníku?
Výhry jsou určitě příjemné, ale nejsou naším hlavním cílem. Tím je bezpochyby výchova hráčů pro náš A-tým a celkový sportovní a osobnostní rozvoj všech kluků, kteří v našem mužstvu hrají. Správné propojení sportovní a civilní výchovy tak mladé hráče lépe připraví ke společenskému uplatnění i mimo sport samotný. Chceme, aby z našich hráčů byli vzdělaní a slušní lidé, kteří mají rádi hokej. Budeme jen rádi, a uděláme vše proto, aby se co nejvíce z nich prosadilo v A-týmu Slavie.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více