Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. října 2012

Hráči Slavie si nechají narůst kníry na podporu boje proti rakovině prostaty

Hokejisté Slavie si nebudou po celý listopad holit své kníry, v rámci charitativní kampaně Movember tak upozorní na rizika rakoviny prostaty. Vybrané prostředky budou použity na výzkum léčby této mužské choroby.

„Probírali jsme to s klukama v kabině a domluvili jsme se, že do toho půjdeme jako tým. Kníry si necháme narůst všichni, tak nejlépe upozorníme na problém rakoviny prostaty,“ říká kapitán týmu Petr Kadlec.

„Hokej je sport především pro chlapy, proto jsme se rozhodli podpořit boj proti této výhradně mužské nemoci. Hráči s touto myšlenkou souhlasili a sami se v kabině dohodli na tom, že se budou na projektu podílet jako tým, ne jen vybraní jednotlivci. Budeme rádi, když se k nám připojí i fanoušci a podaří se nám rozšířit povědomí o tomto problému a vybrat finanční prostředky, které by pomohly rozvoji léčby,“ přibližuje PR manager HC Slavia Praha Jakub Mezlík.

Podpořit Slavii je možné na adrese: mobro.co/hcslaviapraha.

Jak funguje Movember

Prvního listopadu/Movemberu se jakýkoliv muž může zaregistrovat s čistě oholenou tváří na webové stránce Movember.com a pak si po zbytek měsíce tito muži, známí jako Mo bráchové, pečlivě pěstují svůj knír jako symbol Movemberu.

Každá odpověď na neodvratnou otázku („Co ho to s tím knírem napadlo?“) znamená rozšíření informace o Movemberu, a tedy i rizikách rakoviny prostaty. Podporu nalézají Mo bráchové u svých ženských protějšků, tedy u tzv. Mo sester. Mo bráchové se prakticky během 30ti listopadových dnů stanou chodícími a mluvícími billboardy a přes jejich aktivity a slova se bude iniciovat soukromá či veřejná diskuze, která zvýší povědomí o často zanedbané tématice, což je mužské zdraví.

Rakovinu prostaty nelze podceňovat. V České republice je rakovina prostaty nejčastější formou rakoviny u mužů. V průběhu posledních 38 let se počet nakažených touto nemocí 6x zvýšil a počet úmrtí zdvojnásobil. Počet nových pacientů se každým rokem zvyšuje v průměru o 5000. Na rakovinu prostaty zemře ročně 1 600 mužů.

Autor Tisková zpráva
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více