Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. října 2012

Páteční překážkou je Litvínov, vzepře se Slavia statistikám?

O další extraligové body budou slávisté bojovat v pátek na ledě Litvínova, své noční můry z minulé sezony. V ní na sebe oba týmy narazily včetně play-out hned osmkrát - a jen v jednom případě se radovali červenobílí! Na obrat negativní série to navíc příliš nevypadá ani na podzim, první vzájemné střetnutí v aktuálním ročníku ovládli opět hráči Vervy. Vrátí jim to nyní Slavia i s úroky?

Náš soupeř – HC Verva Litvínov

Klub založen: 1945
Trenér: Vladimír Jeřábek
Největší úspěchy: 4x stříbro (1978, 1984, 1991, 1996), 3x bronz (1982, 1990, 1992)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Martin Ručinský, Viktor Hübl, František Lukeš

Z kabiny Slavie

Svěřenci trenéra Růžičky načali v úterý šňůru venkovních zápasů a na úvod nemohli mít těžšího soupeře. Do cesty se jim postavil lídr ligy z Plzně, který po dvou třetinách vedl 2:0 a jistým krokem směřoval za vítězstvím, nakonec ale tvrdě narazil. Hosté totiž ukázali velkou vnitřní sílu, když po gólech Kampného s Hertlem poslali zápas do prodloužení, v nájezdech pak parádní obrat dokonali Jaroslav Kalla s Vladimírem Růžičkou mladším.

Díky tomu se Slavii podařilo udržet průběžné páté místo před dotírajícími Pardubicemi, v pátek od 17:30 ho ale budou muset bránit znovu. První lajna by měla opět nastoupit ve složení Vladimír Sobotka (minulý zápas nedohrál) - Jan Alinč - Tomáš Hertl, mezi tyčemi se představí Dominik Furch a role třináctého útočníka nejspíš připadne Tomáši Pospíšilovi.

Když to vyjde, Slavia si připíše druhou venkovní výhru v řadě a do nedělního souboje na ledě Komety Brno vstoupí s ještě větším sebevědomím. „Jsem rád, že se nám oproti minulé sezoně zatím celkem daří doma. Teď ale máme sérii utkání venku, a i když nás nikde nečeká nic lehkého, musíme se pokusit bodovat co nejvíc. Jinak se tabulkou propadneme dolů, což samozřejmě nechceme,“ burcuje mužstvo kouč Vladimír Růžička.

Z tábora soupeře

Zatímco minulý týden si Litvínov prošel malou krizí a ani jednou nevyhrál, jeho středeční souboj s Mountfieldem naznačil, že už zase vešel na tu správnou cestu. I když totiž Jihočeši nastoupili do zápasu posilněni o dvě posily z NHL Milana Michálka s Martinem Hanzalem, z duelu se stala jasná záležitost hostů.

Ti zaslouženě zvítězili 3:0, mezi střelce se zapsali dvakrát Michal Trávníček a jednou Viktor Hübl. Právě na druhého jmenovaného si musí dát tým kapitána Petra Kadlece hodně dobrý pozor, neboť v minulém ročníku zaznamenal proti Slavii hned deset bodů! Prosadí se i tentokrát, nebo ho červenobílá lokomotiva udrží na uzdě?

Posledních pět zápasů

Litvínov-Třinec 1:4
Kladno-Litvínov 2:1
Litvínov-Chomutov 3:4 PP
Litvínov-Plzeň 1:2
Mountfield-Litvínov 0:3
Slavia-Chomutov 4:0
Slavia-Třinec 5:6 SN
Slavia-Mountfield 4:1
Slavia-Zlín 1:2 SN
Plzeň-Slavia 2:3 SN

Sestavy z minulého kola

Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, K. Černý, Zeman, Gula, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Trávníček, Hanzl - Jurčík, J. Černý, Ručinský - Písařík, Baláž, Martin Frolík. Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler - Hertl, Alinč, Sobotka - Stránský, Kalla, Krenželok - Jelínek, Růžička ml., Sklenář - Micka, Žejdl, Tomica (Pospíšil).
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více