Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.10.2012

Starší dorostenci nestačili na Kladno a přerušili krátkou sérii výher

16. kolo, sobota 27.10.2012, Slavia - Kladno
Slavia
3:5
1:2, 1:2, 1:1
Kladno

Branky a nahrávky: 2. Andres (Fortelka), 29. Červený (Tejral), 49. Josefus (Kottek) - 2. Christl (Kuzďas, Macháček), 14. Hulcr (Křepelka), 28. Litera, 38. Janeček (Hulcr), 59. Seidl (Slánský, Janeček). Rozhodčí: Souček - Rybáček, Svatopluk. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 79. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 4:5.

Sestavy

Slavia

Sochůrek – Červený, Hyršl, Kottek, Saňa, Josefus, Adam, Vyskočil, Patzelt, Kellerstein, Krejčí, Drahorád, Tejral, Bureš, Zajíc, Fortelka, Suda, Andres

Kladno

Vladař – Seidl, Matula, Bunda, Sklenička, Křepelka, Kružík, Doudera , Christl, Špaček, Litera, Macháček, Hajný, Slánský, Kuzďas, Hulcr, Kaprál, Hoffmann, Janeček

Do utkání proti kladenským hokejistům sice sešívaní vstoupili dobře, ale o své rané vedení se nechali připravit a soupeř záhy otočil duel ve svůj prospěch. Domácí sice dotahovali, hostující celek si však vedení dokázal pohlídat a odvezl si z promrzlého Edenu tři body.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří se také jako první ujali vedení. Po minutě hry překonal kladenského brankáře Michal Fortelka a na střídačce domácích mohla panovat spokojenost. Mohla. Netrvalo totiž příliš dlouho a na výsledkové tabuli svítilo skóre vyrovnané. Walter Christl z ezikruží vymetl horní růžek domácí branky.

Kladenští hokejisté se následně ujali vedení. V přesilové hře obdřžel puk zpoza branky mezi kruhy Lukáš Hulcr, který hned z první propálil brankáře. Slavia dokázala svou hru zlepšit a chvíli to vypadalo, jako by proti soupeři hrála v přesilové hře, ale nedařilo se jí zakončení. V závěru třetiny Jakub Kuzďas po chybě domácích unikl do brejku, leč nedokázal řádně zakončit.

Druhá třetina nabídla takřka identický hokej. Hosté i nadále byli lepším celkem a opět to dokázali vyjádřit i na listině střelců. Nejprve Janeček z tvrdé dorážky po akci dva na jednoho trefil tyčku, poté už se skóre měnilo. Petr Litera vybojoval puk u mantinelu a z úhlu si najel na gólmana, jehož překonal povedenou kličkou.

Slávisté se dokázali rychle vrátit do hry. Hodně šťastný gól domácích vstřelil Patrik Červený, který doklepl odražený puk po nahození Hulcra do odkryté branky. Domácí vstřelená branka na chvíli nakopla, ale víc než několikaminutový tlak z toho nedokázala vytěžit. Ke slovu se tak dostali hosté, Petr Janeček využil nedůrazu domácího obránce, ocitl se tváří v tvář brankáři a přesně zakončil.

Závěrečná perioda nabídla vyrovnaný hokej, takže vzhledem k předchozímu vedení kladenských hokejistů již nedošlo k žádné změně. Jiskřičku naděje nejprve vykřesal Petr Josefus, který se nejlépe zorientoval v závaru před brankou a dorazil puk za záda dezorientovaného brankáře.

Slavii vstřelený gól na chvíli nakopnul, v následujících partiích hry byli domácí lepším celkem a hrnuli se za vyrovnáním. V největší příležitosti stál Červený, který při rychlé akci pálil z první a trefil tyčku. Následně došlo ke stejné situaci na druhé straně. Smůlu měl tentokrát Janeček, který trefil horní tyč.

V záverečných minutách kladenští hokejisté sehráli ukázkovou kombinaci, na jejíž konci stál Martin Seidl, a rozhodl definitivně o vítězi utkání.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více