Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. října 2012

Slavia míří do Brna, nastoupí proti rozjeté Kometě

Hokejisté Slavie pokračují v tripu po stadionech soupeřů, ze série pět venkovních duelů v řadě zatím ukrojili dvě výhry. Třetí je čeká v neděli na ledě Komety Brno. A připravit se mohou na pořádné peklo, brněnská Kajot arena by měla být znovu vyprodaná a domácí fanoušci budou chtít další skalp rivala z hlavní metropole. Úřadující vicemistři jsou navíc rozjetí, v tabulce se dotahují na první Plzeň, na kterou momentálně ztrácejí jediný bod. Zápas začíná v 17 hodin.

Náš soupeř – HC Kometa Brno

Klub založen: 1953
Trenér: Zdeněk Venera
Největší úspěchy: 11x mistrovský titul (1955-58, 1960-66), 5x stříbro (1954, 1968, 1969, 1971, 2012)
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Jiří Trvaj, Radim Bičánek, Jakub Svoboda

Z kabiny Slavie

Slavia po výhře v nájezdech v Plzni nad vedoucím celkem tabulky vyšla v pátek naprázdno (předtím bodovala sedmkrát v řadě). V Litvínově jí utekla první polovina zápasu a čtyřbrankové manko už nedokázala dohnat, nakonec alespoň trochu zmírnila porážku góly Hertla a Krenželoka (2:4). V tabulce po pátečním 16. kole klesla na sedmé místo.

V neděli čeká svěřence kouče Vladimíra Růžičky protivník z kategorie těch nejtěžších. Kometa navazuje na úspěšné jarní tažení v play off, navíc jí bude hnát bouřlivé publikum ve vyprodané Kajot areně. V prvním vzájemném souboji sezony, také hraném v Brně, padli slávisté 1:3. Podaří se jim odplata?

V Brně se budou muset opět obejít bez útočníka Vladimíra Sobotky, posily z NHL. Nejproduktivnější hráč sešívaných je zřejmě mimo hru až do reprezentační pauzy. Na měsíční zkoušku přichází do Slavie třiadvacetiletý slovenský útočník Dávid Skokan, jenž by měl poprvé nastoupit až ve čtvrtek v Karlových Varech.

Po duelech na ledě Komety a karlovarské Energie uzavře Slavia sérii pěti venkovních zápasů v řadě příští neděli v Pardubicích proti úřadujícím mistrům, poté je na programu první reprezentační přestávka.

Z tábora soupeře

Kometa je rozjetá, z posledních sedmi zápasů šestkrát vyhrála a atakuje špičku tabulky. V týdnu "odneslo" její formu Kladno, které i s hvězdným souborem kolem Jaromíra Jágra podlehlo Brňanům před rekordní diváckou návštěvou v historii extraligy v O2 areně 2:4.

V pátek pak Kometa porazila další celek z popředí tabulky Třinec, byť na začátku nabrala dvoubrankovou ztrátu. Poté však předvedla drtivý obrat a slavila další výhru, už celkově jedenáctou v sezoně ze 14 zápasů.

Kouč Zdeněk Venera má k dispozici nabitou sestavu. V brance je oporou zkušený Jiří Trvaj, obraně velí další matador Radim Bičánek a velkou sílu má Kometa v útoku. Řádí především produktivní dvojice Jakub Svoboda a Jan Hruška, ale rozhodnout zápas může kterákoliv ze čtyř lajn.

Zápas bude opět hodně pikantní pro útočníka Radka Dlouhého, rodilého Pražáka, který v Edenu hokejově vyrůstal a strávil zde většinu kariéry. V sešívaném dresu dříve působili také útočníci Tomáš Divíšek s Miroslavem Holcem, dlouholetá opora zadních řad Tomáš Žižka či bek Juraj Valach, jenž ve Slavii v minulé sezoně hostoval.

Naopak ze současného slávistického týmu působili dříve v Brně útočník Tomáš Pospíšil a obránce Michal Kempný, který se do Prahy přesunul teprve nedávno - letos v létě.

Posledních pět zápasů

Slavia-Třinec 5:6sn
Slavia-Mountfield 4:1
Slavia-Zlín 1:2sn
Plzeň-Slavia 2:3sn
Litvínov-Slavia 4:2
Kometa-Vítkovice 2:1
Pardubice-Kometa 5:3
Kometa-Chomutov 3:1
Kladno-Kometa 2:4
Kometa-Třinec 5:3

Sestavy z minulého kola

Furch (32. Kopřiva) - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Poletín, Žejdl (30. Pospíšil) Trvaj - Švrček, Bičánek, M. Hruška, Malec, Žižka, Valach, Valábik - J. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Erat, Petrovický, Holec - H. Zohorna, Koreis, Dlouhý - M. Hořava, Dočekal, Koreis - Wasserbauer
Autor MoV
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více