Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.10.2012

Sešívaní otočili v Brně a vezou domů tři body

17. kolo, neděle 28.10.2012, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
3:4
1:1, 1:1, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Divíšek (Svoboda J.), 27. Divíšek (Žižka), 60. Divíšek (Petrovický, Malec) - 16. Sklenář (Alinč), 38. Kuboš (Růžička), 51. Hertl, 52. Stránský (Krenželok, Kadlec). Rozhodčí: Šír, Trombík - Čech, Dřínovský. Diváci: 7200. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Sestavy

Kometa Brno

Trvaj - Žižka, Valach, Bičánek, Švrček, Hruška M., Malec, Valábik - Svoboda J., Divíšek, Hruška J., - Zohorna, Koreis, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - Wasserbauer, Dočekal, Hořava

Slavia

Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Běnovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - Sklenář, Růžička, Jelínek - Žejdl, Pospíšil, Poletín

Hokejisté pražské Slavie dokázali v rámci v 17. kola zvítězit na ledě favorizované Komety Brno a vezou si do metropole tři body za výhru 4:3. Sešívaní dvakrát v Kajot Areně prohrávali, nakonec ale dokázali otočit na 4:2. Brno stihlo už jen snížit v poslední minutě zásluhou Divíška, víc však nestihli.

Kometa vstoupila do utkání lépe a hned v úvodu dokázali Erat s Milanem Hruškou ujet slávistické obraně a vylámali si zuby až na Kempném, který perfektně vystihl pas před prázdnou branku a poslal puk do bezpečí. Vzápětí se ke slovu dostal několikrát Holec. Nejprve prověřil Kopřivu během hry čtyři na čtyři a posléze se řítil sám na červenobílého brankáře a ten dokázal jeho střelu vytěsnit nad.

Slavia doplácela na množství vyloučených a brněnský klub se tak dlouho držel v útočném pásmu a sešívaným se nedařilo ze sevření vymanit. Jejich tlak vyústil až ve vyloučení Kolaříka, který byl nucen násilím zastavit spolupráci Zohorny s Koreisem. Tuto přesilovku dokázala už Kometa využít beze zbytku. Tomáš Divíšek nahrával před prázdnou branku, ale od Beňoviče, jenž padl do střely, se puk odrazil zpátky k němu a on ho dorazil za bezmocného Kopřivu.

Po inkasovaném gólu přišlo naopak období Slavie. Ta se tlačila do brány a pořádně prověřovala Trvajovu připravenost. Stránský se ale nechal vyloučit a vypadalo to na další tlak Komety. Ta se ale k ničemu pořádnému nedostala a puku se ujal Jakub Sklenář, který v úniku forhendovou kličkou překonal Trvaje.

I ve druhé dvacetiminutovce pokračoval aktivní hokej z obou stran, avšak žádný z celků si nedokázal vypracovat vyloženou šanci. Diváky v aréně tak zvedla ze sedadel alespoň potyčka Sklenáře s Milanem Hruškou, za kterou šli oba aktéři na trestnou lavici.

Při následné hře ve čtyřech byli slávisté vyloučeni za příliš mnoho hráčů na ledě a Kometa toho dokázala využít. Střílenou přihrávku Tomáše Divíška z pravého kruhu srazil mezi Kopřivovy betony nešťastně Kempný.

Sešívaní pak přežili další šance Komety, které musel několikrát likvidovat Kopřiva, aby sami udeřili. V početní výhodě se k puku dostal Růžička a poslal ho na modrou Petru Kubošovi, jehož bomba skončila až v Trvajově svatyni.

Do třetího dějství vstoupily oba týmy aktivně a Kopřiva hned zasahoval proti Petrovickému, jehož střelu dokázal vyrazit, ale puk až příliš dlouho poskakoval po brankové čáře. Slavia si vzápětí vynutila faul a domácí Žižka tuto skutečnost neunesl a jal se odsedět si osobní desetiminutový trest. Červenobílí se sice drželi v pásmu Brna, ale chyběl tomu větší střelecký apetit.

Polovina zápasu se nesla ve znamení bojovnosti a absence hezkých akcí. Status quo narušila Kometa, když se do tutové gólové šance dostal Koreis a těsně branku zprava minul. Pravidlo nedáš dostaneš se opět ukázalo platným a Tomáš Hertl si povodil brněnské obránce a střelou z pravého kruhu překonal Trvaje.

O minutu později udeřil Jan Stránský, jehož přihrávku Krenželokovi srazil bruslemi brněnský bek za Trvajova záda a naplněná Kajot Arena začala tušit, že dnes se bude pít leda tak na utišení žalu.

Kometa ještě dostala šest minut před koncem základní hrací doby naději v podobě dvou početních výhod za sebou, přesilovky však nesehrála dobře. Až v poslední minutě ještě utkání zdramatizoval a svůj první hattrick kariéry zkompletoval Tomáš Divíšek, ale na tom, kdo si odveze tři body, nic nezměnila ani závěřečná brněnská power-play.

Autor Václav Baumann, Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více