Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. října 2012

Pečlivá příprava na Brno se vyplatila, těšilo Hertla. Pomohlo i video

Jako první tým v letošní sezóně dokázali slávisté obrat Kometu Brno o všechny tři body na jejím ledě. Gólem se o to postaral i mladík Tomáš Hertl, jenž si po utkání pochvaloval pečlivou přípravu na duel, která zahrnovala i detailní rozbor u videa.

Sešívaní v Brně hráli jednoduchý hokej, který byl ale proti Kometě nesmírně účinný. "Věděli jsme, že mají vysoké a důrazné hráče. Tak jsme museli hrát jednoduše a lítat za pukem," analyzoval Tomáš Hertl. "Minule jsme tu prohráli, o to více jsme se připravovali, koukali jsme se i na videa a vyplatilo se to," pochvaloval si.

Sám Hertl měl v utkání tři velké šance, proměnil ale jen jedinou. O to ale byla důležitější, neboť poprvé poslala slávisty do vedení. "Dojel jsem puk za bránou a pak se udělalo před bránou trochu místo. Tak jsem vyjel a vystřelil nahoru," popisoval branku na 3:2 z pohledu Slavie.

Jeho předchozí dvě šance se vyvíjely podobně, rozcházely se však v zakončení. "Snažím se furt střílet nahoru, jsem rád, že mi to tam spadlo aspoň jednou, protože předtím jsem to dvakrát neproměnil," omlouval se naoko hráč s číslem 93.

Kouč Vladimír Růžička ho také za předchozí zahozené příležitosti pokáral hned, jak mladý forvard usedl na střídačku. "Říkal mi, že musím víc střílet. A hlavně to dávat zblízka nahoru. A napotřetí se to povedlo," usmál se Hertl.

Jde to i bez posil z NHL

V Brně se červenobílým dařilo i bez posil z NHL. Roman Červenka už klub opustil a zamířil do pražského Lva, Vladimír Sobotka zase laboruje se zraněním. "Musíme se obejít bez nich, před sezonou tu stejně neměli být," ví Hertl. "Ale určitě budeme rádi, když Sob ještě nastoupí," doplnil jedním dechem.

Stejného názoru byl na tiskové konferenci i trenér Růžička. "Přestože jsme dnes hráli dobře, bylo vidět, že nám Sobotka chybí," všimla si slávistická ikona. "Lukrativní zahraniční nabídce nemůžeme konkurovat, ale budeme se snažit ho ve Slavii udržet co nejdéle," uzavřel Růžička.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více