Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
30. října 2012

Je to nejvíc, čeho jsem zatím dosáhl, říká Hertl o nominaci na Karjalu

Má formu jako hrom, což neuniklo ani reprezentačnímu kouči Aloisi Hadamczikovi. Ten nominoval teprve osmnáctiletého Tomáše Hertla na první díl Euro Hockey Tour v sezoně – finský Karjala Cup. Slávistický dravec věří, že ho nezklame.

O tom, že se Hertl vejde mezi vyvolené, se šuskalo už dlouho. Mladý forvard ale žádné informace z první ruky dopředu neměl. „Dozvěděl jsem se to dopoledne po tréninku, lidi mi psali smsky a doma jsem si přečetl mail s pozvánkou. S trenérem Hadamczikem jsem předtím nemluvil, jen na internetu jsem si před několika dny přečetl, že bych v nároďáku být mohl. A vyšlo to,“ těší talentovaného hokejistu.

Z nominace je pochopitelně nadšený. „Pozvánka do reprezentace je pro mě určitě nejvíc, čeho jsem zatím dosáhl. Ještě nedávno jsem takhle vnímal draft v NHL, ale tohle je cennější. Nastoupit za národní tým dospělých je pro každého hokejistu něco naprosto mimořádného,“ svěřil se v rozhovoru pro klubové stránky.

Spolu s ním povolal trenér Hadamczik třeba kladenského tahouna Tomáše Plekance, kanonýra Ocelářů Martina Růžičku nebo posilu Českých Budějovic Martina Hanzala. Pokud v konfrontaci s nimi uspěje, třeba si řekne i o účast na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. „O tomhle je teď předčasné mluvit. Bylo by to krásné, ale já jsem rád za každý zápas, který si v nároďáku zahraju. Hlavní je, abych na ledě předvedl maximální výkon a dokázal, že jsem nebyl nominovaný jen tak. Musím se předvést v co nejlepším světle. A jestli pak budu dostávat pozvánky i dál, záleží jen na tom, jak budu hrát v klubu,“ uvědomuje si Tomáš Hertl.

Jeho účast v národním týmu samozřejmě potěšila i ostatní slávisty. Především týmového pokladníka. „Někteří kluci mi už gratulovali, je ale jasné, že to hlavní proběhne ve středu. Čeká mě zápisné do kabiny, minimálně svačina,“ usmál se útočník s číslem 93 na zádech.

Do reprezentace ho dostaly jeho výkony z posledních zápasů, v nichž řádí jako černá ruka. Vždyť skóroval v pěti utkáních po sobě! Že by mu tolik pomohl přesun do první lajny? „Ani bych neřekl. Šance jsem měl od začátku sezony, ale nějak to tam nepadalo, možná mi chybělo i trochu štěstí. Teď se to obrátilo, lepí mi to a góly přicházejí. Podle mě by jich mohlo být i víc, protože těch šancí mám fakt celkem dost. Tak snad se do nich budu dostávat i dál,“ doufá Hertl, kterého v létě draftoval klub San Jose Sharks.

O odchodu do některého z celků zámořské juniorské ligy ale neuvažoval. Na rozdíl od svého kamaráda Dmitrije Jaškina, jenž se českým fanouškům ztratil z očí. Zato Hertl je v reprezentaci. „Že bych už letos opustil Slavii, jsem vůbec neřešil. Věděl jsem, že mi pan Růžička dá šanci, což je pro mě to nejdůležitější,“ objasnil tahoun sešívaných.

Autor OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video