Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. listopadu 2012

Zase doma! Slavia se vrací na jeden zápas do Edenu, ve středu přivítá Vítkovice

Po reprezentační pauze se zase rozjíždí extraligový kolotoč zápasů. Na středu je připravena pro věrné slávistické fanoušky opravdová lahůdka. Sešívaní se na jeden zápas přestěhují zpět domů do svého Edenu, kde v rámci 20. kola vyzvou Vítkovice. Zápas začíná od 18:15. Přijďte zaplnit oblíbený vršovický zimák, tak jako na jaře při play out!

Náš soupeř – HC Vítkovice Steel

Klub založen: 1928
Trenér: Peter Oremus
Největší úspěchy: 2x mistrovský titul (1952, 1981), 9x stříbro (1950, 1951, 1953, 1983, 1993, 1997, 2002, 2010, 2011)
Internet: www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu: Roman Málek, Viktor Ujčík, Jiří Burger

Z kabiny Slavie

Po deseti dnech pauzy, kterou vyplnila první reprezentační akce v sezoně - turnaj Karjala, kde si připsal premiérové starty za národní tým slávistický talent Tomáš Hertl, se zase hlásí o slovo extraliga. Ve středu přivítají sešívaní doma Vítkovice. A bude to opravdu DOMA.

Slávisté se na jeden zápas přestěhují zpět do svého Edenu, O2 Arena totiž v těchto dnech patří českým tenistům, kteří se chystají na finále Davis Cupu proti Španělsku. Vedení extraligy povolilo Slavii přeložit místo konání středečního duelu do vršovické čtvrti Prahy, jejího domova.

Po svěřence kouče Vladimíra Růžičky je to skvělá zpráva. Místo ponuré atmosféry v obrovské vysočanské aréně, kde se 2-3 tisícovky diváků ztrácejí, na ně tentokrát bude čekat bouřící „kotel“. Naposledy se fanoušky oblíbený zimák zaplnil na jaře, když zde slávisté odehráli domácí zápasy play out, bojů o vyhnutí se baráži.

Vzpomínky tehdy ožily, věrní příznivci především na tribuně na stání vytvořili hráčům skvělé prostředí a pomohli týmu k bezpečné záchraně v nejvyšší soutěži. Něco podobného chystají i ve středu. Více informací o tom, jak se připravují na výjimečný duel, si můžete přečíst na stránkách fanklubu www.sesivani.com

Z tábora soupeře

Vítkovice procházejí složitým obdobím, v tabulce se propadly až na jedenácté místo, tedy i mimo příčky zaručující alespoň boje v předkole play off. Sérii nezdarů, kterou podtrhly porážky v posledních čtyřech zápasech, odnesl kouč Mojmír Trličík, jenž byl od týmu v reprezentační pauze vedením klubu odvolán.

Bez práce však dlouho nezůstal, bleskově se totiž přesunul do tábora úřadujících mistrů z Pardubic, kde nahradil jiného vyhozeného trenéra Pavla Hynka. Vítkovickou střídačku dostal místo Trličíka na povel Peter Oremus, asistent Vladimíra Vůjtka u slovenské reprezentace. Ještě předtím se však musel vyvázat z kontraktu ve Skalici, kde dosud působil.

V Edenu ho čeká s Vítkovicemi ostře sledovaná extraligová premiéra. Nový kouč se už dočkal i dvou posil. Zkušený obránce Floridy Filip Kuba přiletěl z Ameriky pomoct svému mateřského klubu během výluky NHL a ve středu by neměl chybět v sestavě. Stejně tak jako slovenský útočník Marek Bartánus, který přišel podobně jako Oremus ze Skalice, kde byl dosud na hostování z bratislavského Slovanu.

Posledních pět zápasů

Plzeň-Slavia 2:3sn
Litvínov-Slavia 4:2
Kometa-Slavia 3:4
K. Vary-Slavia 2:3
Pardubice-Slavia 5:2
Zlín-Vítkovice 2:3sn
Kladno-Vítkovice 4:1
Třinec-Vítkovice 5:2
Vítkovice-Litvínov 3:5
Plzeň-Vítkovice 5:0

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Sobotka   15 bodů (6+9)
Vladimír Růžička   14 bodů (3+11)
Roman Červenka     13 bodů (5+8)
Tomáš Hertl        12 bodů (8+4)
Petr Kadlec        11 bodů (3+8)
Jiří Burger        13 bodů (6+7)
Roman Szturc       11 bodů (5+6)
Vladimír Svačina   10 bodů (7+3)
Viktor Ujčík       10 bodů (6+4)
Lukáš Klimek        9 bodů (4+5)

Sestavy z minulého kola

Kopřiva – Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler – Hertl, Alinč, Tomica – Stránský, Kalla, Krenželok – Sklenář, V. Růžička ml., Jelínek – Žejdl, Skokan, Poletín Málek - Štencel, Malík, Sloboda, Sedlák, Barinka, Voráček - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, Burger, Klimek - Walker, Strapáč, Szturc - M. Hlinka, Kucsera
Autor MoV
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více