Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.11.2012

Eden štěstí nepřinesl, slávisté podlehli těsně Vítkovicím

20. kolo, středa 14.11.2012, Slavia - Vítkovice
Slavia
0:1
0:1, 0:0, 0:0
Vítkovice

Branky a nahrávky: 11. Polák (Ujčík). Rozhodčí: Kalivoda, Šindler - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 3278. Průběh utkání: 0:1.

Sestavy

Slavia

Furch – Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Šulc – Hertl, Alinč, Sobotka – Stránský, Kalla, Krenželok – Sklenář, V. Růžička ml., Jelínek – Žejdl, Skokan, Tomica - Poletín

Vítkovice

Šindelář - Kuba, Polák, Sloboda, Sedlák, Barinka, Voráček, Rehák - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, Burger, Klimek - Bartánus, Strapáč, Szturc - Kolouch, Kovář, Hruška - Šedivý

Na jedno utkání se sešívaní vrátili zpět do Edenu, ten jim ale mnoho štěstí nepřinesl. Často svého soupeře sice přehrávali a dlouho tlačili, střelecky se však proti Vítkovicím znovu neprosadili a prohráli fotbalovým skóre. Jako nejlepší slávista byl oceněn seniorský reprezentant Tomáš Hertl.

Slávisté měli lepší vstup do utkání, když se zjevil v obrovské šanci Hertl, po přihrávce zpoza branky však Šindelářovu klec zblízka minul. Poté nastala dlouhá pasáž bez vážnější příležitosti, kterou uťal až trest Kadlece a následný gól Vítkovic.

Ránu Filipa Kuby sice Furch ztlumil, stejně tak i dorážku Poláka. Puk ale zůstal ležet na brankové čáře, odkud ho chtěl jeden ze slávistů odpálit do bezpečí. Trefil však zezadu slávistického brankáře do chráničů a od nich se kotouč odrazil do sítě. Gól tak byl připsán Romanu Polákovi.

Sešívaní měli v první periodě více ze hry, vyrovnat se jim ale nepodařilo. A to ani v početní výhodě, kdy měl další šanci Hertl. Sám před Šindelářem ale nezakončil dostatečně přesně. Naopak hosté mohli zvýšit, když ujel Burger, avšak Furch se také zaskvěl.

Druhá třetina začala hodně vlažně a změnilo se to až po deseti minutách, kdy byl vyloučen Szturc, avšak jak Hertl, tak ani dorážející Růžička pozorného Šindeláře nepřekonali. V další početní výhodě mohl vyrovnat Jelínek, ale ani on z bezprostřední blízkosti neprocedil puk přes Šinedláře. Na opačné straně pak zahrozil Ujčík, dlouhá klička přes brankoviště mu ale nevyšla.

Ve třetím dějství se pokusil stav vyrovnat Sobotka, jenž společně s Kadlecem ujel hostující obraně, když ale od kapitána dostal přihrávku, sám na mezikruží ji trestuhodně minul. Neujalo se ani Krenželokovo nahození, které se otřelo o břevno hostující svatyně.

V samotném závěru, kdy už spěchal Furch na střídačku, se zjevil sám před brankou Krenželok, na poslední chvíli ale zatáhl za ruční brzdu Ujčík a putoval na trestnou lavici.

Slávisté si vzali oddechový čas a nachystali se na přesilovku 6 na 4. Ihned zasypali Šindeláře sprškou střel, hostující mág ale opět odolal. A ani následnou převahu sešívaní v gól neproměnili, když Kuboš třikrát v řadě netrefil branku.

Ohlasy trenérů
Josef Beránek (Slavia): Každý zápas se hraje na góly a ty nám tam bohužel nepadly. Soupeř v podstatě celé utkání odbránil a my se nedokázali prosadit.

Peter Oremus (Vítkovice): Vítězství s tak kvalitním soupeřem jako je Slavia opravdu potěší. Chlapci to odmakali od brankáře do posledního útočníka. Pro nás to byly důležité tři body do tabulky a doufám, že na to navážeme i v dalších utkáních.

Autor David Mencl, Václav Baumann
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více