Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. listopadu 2012

Další lahůdka pro fanoušky. Slavia v O2 areně hostí Jágrovo Kladno

Po vítězství v nedělním pražské derby na Spartě je připravena pro slávistické fanoušky další hokejová lahůdka. V úterý přivítají sešívaní v O2 areně Kladno v čele s legendárním Jaromírem Jágrem. Už jednou svěřenci kouče Vladimíra Růžičky dokázali hvězdné Rytíře ve stejné hale zdolat, v prvním vzájemném duelu sezony slavili po výhře 3:2. Podaří se jim to zopakovat? Zápas začíná od 18.15.

Náš soupeř – Rytíři Kladno

Klub založen: 1924
Trenér: Zdeněk Vojta
Největší úspěchy: 6x mistrovský titul (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.rytirikladno.cz
Hvězdy týmu: Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Marek Židlický

Z kabiny Slavie

Slávisté si před úterním duelem s hvězdnou partou Jaromíra Jágra posílili sebevědomí nedělním vítězstvím v pražském derby. Spartu porazili i ve druhém vzájemném utkání sezony a byl u toho opět Tomáš Hertl, který znovu v závěru zápasu vstřelil vítěznou branku, celkem posbíral devatenáctiletý talent během povedeného večera tři body (2+1).

Druhý triumf v jiném hodně prestižním souboji by sešívaní rádi přidali i proti Kladnu. Rytíře už jednou v sezoně zdolali, stalo se tak 19. září v předehrávaném 10. kole (3:2). Byla to tehdy premiéra hráčů z NHL v letošním extraligovém ročníku po vyhlášení výluky. V dresu Slavie zářili Roman Červenka a Vladimír Sobotka, oba vstřelili jeden gól a přidali dvě asistence.

Prvně jmenovaný už si však bitvu proti svému někdejšímu parťákovi z Omsku Jaromíru Jágrovi nezopakuje, přesunul se totiž do týmu pražského Lva v KHL. A je tu ještě jedna změna. Domácím týmem tentokrát bude Slavia, tak jak to je ve většině případech v O2 areně.

V předchozím vzájemném duelu byla výjimečně hostem, Kladno si totiž pro utkání pronajalo vysočanskou halu ve snaze přilákat do největší a nejmodernější arény v České republice co nejvíce příznivců. Vyplatilo se, na zápas přišlo 15 575 natěšených diváků. A podobná návštěva by měla dorazit i v úterý, fenomén Jágr zkrátka láká.

Z tábora soupeře

Kladenská družina Rytířů rozdává v extralize fanouškům radost a potěchu z krásného hokeje a spousty gólů. V tabulce jim patří třetí příčka, nedávno např. nasázeli "devítku" úřadujícím mistrům z Pardubic či sedm kousků nováčkovi z Chomutova. V posledních třech zápasech se však jakoby zadrhli, třikrát padli a připsali si jediný bod.

Pořád jsou však favoritem. Stačí se podívat na jejich soupisku. V útoku legendární Jaromír Jágr, který hraje v elitní lajně s dalšími borci z NHL Tomášem Plekancem a Jiřím Tlustým, zezadu pak vše režíruje další hvězda ze zámoří Marek Židlický.

Pátý člen do party, obránce Tomáš Kaberle, už tým opustil a vrátil se zpět za rodinou do zámoří, kde vyhlíží konec výluky. Ta však stále nepřichází a diváci na českých stadionech se mohou těšit ze hry hvězd... V úterý je tak na programu další hit extraligy, začíná se od 18.15.

Posledních pět zápasů

Kometa-Slavia 3:4
K. Vary-Slavia 2:3
Pardubice-Slavia 5:2
Slavia-Vítkovice 0:1
Sparta-Slavia 2:4
Pardubice-Kladno 6:9
Kladno-Chomutov 7:2
Třinec-Kladno 4:3
Kladno-Č. Budějovice 2:3p
Kladno-Zlín 1:4

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Sobotka   16 bodů  (7+9)
Tomáš Hertl        15 bodů (10+5)
Vladimír Růžička   14 bodů (3+11)
Roman Červenka     13 bodů  (5+8)
Petr Kadlec        12 bodů  (3+9)
Jaromír Jágr       29 bodů (13+16)
Tomáš Plekanec     28 bodů (14+14)
Jiří Tlustý        20 bodů (10+10)
Marek Židlický     16 bodů  (1+15)
Pavel Patera       15 bodů   (6+9)

Sestavy z minulého kola

Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, od 21. navíc Dresler - Skokan, Sobotka, Krenželok - Hertl, Alinč, Tomica - P. Jelínek, Kalla (21. Stránský), Sklenář - Pospíšil, Žejdl, Poletín Chábera - Židlický, Černošek, Kameš, Majeský, L. Procházka, Piskáček, Doudera - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchejda, Dragoun, Kuchler - Eberle, Lukáč, M. Látal
Autor MoV
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video