Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.11.2012

Junioři zdolali Spartu o gól!

19. kolo, čtvrtek 22.11.2012, Slavia - Sparta
Slavia
4:3
0:0, 2:2, 2:1
Sparta

Branky a nahrávky: 28. Presheva, 36. Růžička (Tomek, Navrátil), 47. Jedlička (Rittig, Presheva), 47. Mavrojanidis (Babka, Růžička) - 21. Matějček (Sekerka, Bodnár), 38. Škop (Doležal), 52. Škop (Müller, Merta). Rozhodčí: Schmejkal - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváci: 185. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Sestavy

Slavia

Mouček - Leština, Babka, Růžička, Malý, Rittig, Knot, Mavrojanidis, Jedlička, Brzák, Tomek, Navrátil, Semrád, Presheva, Ryzák, Novák, Šteiner, Mašín, Hlinka, Moravec, Ptáčník

Sparta

Sedláček - Bílek, Skřivánek, Březina, Veselý, Doležal, Škop, Müller, Bodnár, Brém, Slavíček, Brzobohatý, Simon, Eis, Arnošt, Matějček, Merta, Sekera, Procházka

Ačkoliv první derby skončilo jasnou výhrou sparťanských hráčů, druhé srovnání pražských rivalů přineslo mnohem vyrovnanější souboj. Týmy se přetahovaly o vedení, rozhodující moment přišel na začátku třetí dvacetiminutovky, kdy se slávisté dostali do dvoubrankového vedení a výhru si už pohlídali.

Na začátku zápasu bylo vidět ve hře obou celků značné množství nepřesností. Postupem času ale hráči zlepšili přihrávky a dostávali se i do střeleckých pozic. Dlouho to však byly jen lehké pokusy, se kterými si oba brankáři snadno poradili. Teprve až v 17. minutě se sám mezi kruhy ocitl Brzobohatý a v obrovské příležitosti napálil tyčku.

Zbytek první třetiny už nic zajímavého nepřinesl a týmy čekaly na první přestávku, kde bude prostor pro zlepšení hry. To se oběma celkům povedlo, nejdříve se hned v dvacáté minutě trefil bekhendem pod víko Martin Matějček. Sparta poté byla lepším týmem další branku ale přidat nezvládla. Proto se prosadili domácí, jmenovitě Enver Presheva, který se dostal před obránce a střelou ke vzdálenější tyčce vyrovnal.

Dlouho se poté hrálo bez vážnějšího ohrožení svatyní. To se však změnilo v přesilovce, kterou dostala k dispozici Slavia po Müllerově tvrdém faulu. Síť dokázal rozvlnit bombou z voleje od modré Antonín Růžička. Radost domácích byla tak veliká, že zanedlouho nechali před svojí klecí úplně volného Luďka Škopu, který s pomocí levé tyčky prostřelil Moučka.

Třetí část začala vyrovnaným hokejem. Po několika neúspěšných pokusech vypálil Rittig, a přestože jeho rána mířila mimo, nakonec skončila gólem. Ze vzduchu totiž kotouč sklepl mezi Sedláčkovy betony Jakub Jedlička. Neuběhla ani minuta a slávisté se znovu radovali. Z docela velkého úhlu se trefil přesně ke vzdálenější tyčce Georg Mavrojanidis. Slavia poté měla na svých hokejkách mnohem větší pohodu.

V polovině třetího dějství dostala Sparta příležitost přesilovky. Využila jí po půl minutě, když se prosadil podruhé v zápase Luděk Škop. Zbytek zápasu se Slavia snažila bránit a nepouštět soupeře do zakončení, což se jí povedlo. Spartě nepomohlo ani odvolání gólmana. Druhé letošní juniorské derby tak ovládla Slavia.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (Slavia): Myslím si, že zápas se Spartou měl dobré tempo. Pro nás utkání skončilo šťastněji, šance ale měla obě mužstva. Rozhodující moment byl podle mě, když jsme ve třetí třetině odskočili na rozdíl dvou gólů. Soupeř sice měl drtivý závěr, my jsme se ale začali více soustředit na obranu a povedlo se nám udržet hubený výsledek.

Jiří Zelenka (Sparta): Určitě je to velká škoda, protože jsme měli hodně šancí. Hokej se hraje ale na góly a Slavia dala naneštěstí o jeden více. Musíme zapracovat na koncovce, abychom velké procento příležitostí proměňovali a mohli tak pomýšlet na výhru.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více