Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. listopadu 2012

Trenér Růžička si pochvaluje příchod Bednáře a jedná o setrvání Skokana

Hráčský kádr Slavie doznal v posledních dnech několika změn. Tou nejvýraznější je návrat střelce Jaroslava Bednáře, tým brzy doplní také Jan Holub z Liberce. Opačným směrem se naopak vydal útočník Tomáš Pospíšil. Nyní se dozvíte, co na tyto rošády říká trenér a generální manažer Vladimír Růžička a jaké další věci chystá.

I když šestatřicetiletý Bednář ve švýcarském Luganu na podzim strádal, jeho comeback do Slavie se příliš nečekal. O to víc jsou z něj fanoušci nadšení. „Celé se to upeklo dost narychlo. Agent mi volal, zda bychom o Jardu měli zájem. Pořád je to skvělý hokejista a slávista, takže jsem neváhal. V sezoně toho zatím moc nenahrál, ale já věřím, že se u nás chytne a bude se mu dařit,“ prohlásil Růžička pro klubové stránky.

Bednář bude v Edenu působit už potřetí. Než odsud odešel do Novgorodu, vytvořil zabijáckou dvojici s Romanem Červenkou a stal se postrachem všech extraligových brankářů. Respekt budí hlavně Bednářovy střely a samostatné nájezdy, které Růžička bude moci využít po dobu jednoho měsíce. Je ale možné, že i mnohem déle.

„Smlouvu jsme s Jardou podepsali na měsíc, ovšem určitě je ve hře varianta, že bychom ji prodloužili. Uvidíme, jak mu to půjde a zda bude mít nabídky z KHL či švýcarské ligy. Jsme s ním domluveni, že když bude chtít jít za lepším, bránit mu nebudeme,“ uvedl šéf Slavie.

V týmu brzy přivítá i novou tvář do defenzivy - devětadvacetiletého zadáka Liberce Jana Holuba. Jelikož mu ale dobíhá hostování v Litvínově, ve Slavii se bude hlásit až 10. prosince. „Jako komplikaci to nevnímám. Naopak jsem rád, že pravidelně hraje a nesedí někde na střídačce,“ řekl Vladimír Růžička a dodal: „Honza je silný, vysoký obránce. Znám ho celkem dobře a věřím mu. Hokej se čím dál více hraje odzadu, takže nesmíme zapomínat posilovat také defenzivu.“

Za Holuba putoval do tábora Bílých Tygrů Tomáš Pospíšil, jenž pro nedostatečnou formu vypadl ze slávistické sestavy. „Tomáš by od nás odešel bez ohledu na příchod Jardy Bednáře. Od začátku sezony nemá výsledky, jaké bychom si představovali. Tak to prostě je,“ pokrčil rameny Růžička. Havlíčkův Brod může formou střídavých startů využít pro změnu Tomáše Micku, ten ale nadále trénuje se Slavií.

S mužstvem se připravuje i Dávid Skokan, jemuž zanedlouho vyprší měsíční zkouška. Už teď je jasné, že ho klub bude chtít udržet. „Dávid má u nás smlouvu do druhého prosince, momentálně jednáme o jeho setrvání. Řešíme to s agentem, mám zájem, aby tu Dávid odehrál celou sezonu. Pokud se to podaří, tak i tu příští,“ netají Vladimír Růžička.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více