Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.11.2012

Nádherné utkání otočil Zlín během půlminuty

27. kolo, pondělí 26.11.2012, Zlín - Slavia
Zlín
4:3
0:0, 2:3, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 31. Urbanec (Čajánek), 34. Balaštík, 44. Balaštík (Köhler, Leška), 44. Holík (Čech, Kubiš) - 25. Bednář (Sobotka.), 32. Kempný (Sobotka, Sklenář), 35. Kempný (Bednář). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:10 navíc Melenovský, Linhart (oba Zlín), Micka (Slavia) na 5 minut a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3689. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Sestavy

Zlín

Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Řezníček, Šenkeřík, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Čajánek, Čech, Holík, Honejsek, Köhler, Kubiš, Leška, Melenovský, Okál, Šlahař, Veselý.

Slavia

Furch - Beňovič, Dresler, Kadlec, Kempný, Kolařík, Kuboš, Kučný, Šulc - Alinč, Bednář, Hertl, Jelínek, Krenželok, Micka, Poletín, Růžička, Sklenář, Skokan, Sobotka, Stránský.

Dlouho to vypadalo, že Slavia tři body vybojuje a Zlín dokáže poprvé v letošní sezoně porazit. V napínavém utkání totiž červenobílí pokaždé vedli, ale Zlín dokázal během půlminuty ve třetí třetině stav otočit a rozhodnout. Sešívaní borci už nedokázali najít odpověď a z Moravy tak odjíždějí s prázdnou.

Zápas na východě republiky začal vlažně, první vážnější šanci si vytvořili slávisté až na začátku čtrnácté minuty. To červenobílí hráli přesilovku, když byl do konce zápasu vyloučen Marek Melenovský za zbytečně tvrdý faul na Jiřího Kučného. V početní výhodě pálil od modré čáry obránce Kuboš, zlínský gólman Horčička ho ale efektivně vychytal.

Na druhé straně pak mohl otevřít skóre Balaštík, v úniku dvou domácích na jediného obránce Slavie mu ale Köhler odmítl přihrát do gólové pozice a raději sám nepřesně vystřelil.

Hned na počátku druhého dějství byla k vidění bitka mezi Tomáši Linhartem a Mickou. Vyrovnaný pěstní souboj vítěze neměl, oba kohouti už ale do dalšího průběhu nezasáhli. Situace více nastartovala sešívané, kteří se krátce poté ujali vedení. To když v oslabení zužitkoval Sobotkův pas Jaroslav Bednář.

Vyhecované utkání se pak změnilo v gólovou přestřelku. Nejprve srovnal přesnou střelou Patrik Urbanec, o necelou minutu byl ale tentýž hráč smutným hrdinou. Bombu Michala Kempného si totiž ztečoval do vlastní sítě.

Zlínští však opět rychle vyrovnali, když Furcha překvapil střelou z těžkého úhlu probuzený kanonýr Jaroslav Balaštík. Jenže Michal Kempný dokázal zase srovnat za necelou minutu, když vypálil z pravého kruhu a od chumlu těl před brankou se kotouč odrazil do Horčičkovy svatyně.

Klíčový moment utkání nastal na počátku závěrečné dvacetiminutovky. Současně s návratem vyloučeného Kadlece na led totiž Jaroslav Balaštík opět vyrovnal. A o necelou půlminutu později už Berani vedli. To když Petr Holík poslal do sítě nezištnou nahrávku Čecha.

Zlínští mohli svůj náskok zvýšit v další početní výhodě, Čajánek ale zblízka nedokázal přehodit ležícího Furcha. A mohl toho litovat, neboť v závěru hráli slávisté krátkou přesilovku pět na tři. Hosté se ale nedokázali usadit v pásmu a ani v pokračující standardní přesilovce Horčičku vážněji nezaměstnali. A když se do šance nedostali ani při závěrečné power-play, odjeli ze Zlína s porážkou 3:4.

Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (HC Slavia Praha): Viděli jsme vyrovnané utkání, které bylo hodně nervózní. Mohli jsme jít v první třetině do vedení, na naší straně byla výhoda přesilovek a celkově se hra vyvíjela pro nás velmi slibně. Zápas jsme prohráli na začátku třetí třetiny, když jsme v jedné minutě inkasovali dva góly. Bohužel jsem si nedokázali poté vytvořit tlak, abychom srovnali krok. Poslední zápasy byly z naší strany velmi těžké a svou roli sehrála i únava. Ale nevymlouváme se, neboť obě mužstva měla v posledních dnech velmi náročný program.

Juraj Jurík (PSG Zlín): Bylo důležité, že jsme přežili v úvodní třetině naše oslabení. Bohužel jsme ve druhé třetině inkasovali paradoxně při naší početní převaze. Pak to bylo o štěstí na obou stranách, dali jsme góly, ale rovněž inkasovali. Do poslední třetiny jsme vstoupili velmi dobře. Na naší hře byla vidět bojovnost a šli jsme výhře naproti. Přišlo i štěstí v koncovce a v euforii jsme zápas dotáhli do úspěšného a šťastného konce.

Autor Alžběta Mufová, Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více