Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.12.2012

Nevýrazný výkon Slavii výhru nepřinesl. Kometa v Praze vydolovala všechny body

30. kolo, neděle 9.12.2012, Slavia - Kometa Brno
Slavia
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 27. Bednář (Hertl) - 17. Švrček (Čermák, Žižka), 39. Hruška (Němec, Divíšek), 53. Erat (Koreis). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Jirka, Pouzar. Vyloučení: 5:6, navíc 10 min. Kadlec. Využití: 1:2. Diváci: 7675. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Slavia

Furch (58. Kopřiva) - Kadlec, Dresler, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Bednář, Kalla, Hertl - Klhůfek, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Micka, Poletín - T. Doležal.

Kometa Brno

Falter - Švrček, Žižka, Bičánek, Valábik, Valach, Malec, Krejčiřík - H. Zohorna, Čermák, M. Hořava - J. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - Holec, Petrovický, Erat - Dočekal, Koreis, V. Němec - Wasserbauer

Slávisté před nadprůměrnou návštěvnou nedokázali urvat třetí domácí vítězství v řadě. Téměř celý zápas museli dotahovat soupeřovo vedení, a když už se zdálo, že by mohli srovnat, Kometa utekla na skóre 3:1, čímž také stanovila konečný výsledek zápasu. Za červenobílé se trefil pouze Jaroslav Bednář.

Duel v relativně zaplněné O2 areně se rozjel až v osmé minutě, kdy domácí naprosto zapomněli na bývalého slávistu Divíška, jenž se vyřítil sám na Furcha, forhendovou kličkou si ale na sešívaného brankáře nepřišel. V polovině první třetiny pak domácí hráli krátkou přesilovku pěti proti třem, ohrozit Faltera se jim však nepodařilo.

V pokračující, již standardní, početní výhodě ale měl velkou možnost Bednář, ranou z první však nechal vyniknout Faltera. To Brňanům se na opačné straně zadařilo. Při vyloučení Poletína se ke střele od modré čáry dostal Jan Švrček a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Na úvod druhého dějství si do šance sjel obránce Kadlec, Falter se ale opět vyznamenal. Při přesilovce pak byl úplně sám před brankou Dresler, nepodařilo se mu však zpracovat Kallovu přihrávku. Až ve 27. minutě srovnal skóre Jaroslav Bednář, jenž do sítě uklidil křižný pas od Hertla.

V závěru třetiny dostali možnost dvojnásobné přesilovky i hosté a ti ji zužitkovali. Vojtěch Němec uviděl před bránou zcela volného Jana Hrušku, pro něhož už nebyl problém zakončit nad ležícího Furcha.

Podruhé už slávisté nesrovnali

Začátek poslední dvacetiminutovky přinesl příležitosti na obou stranách. Nejprve Krenželok zblízka nepropálil Faltera, na opačné straně pak z nájezdu minul Svoboda. V polovině třetiny mohl vyrovnat Dresler, rána domácího beka se ale jen otřela o břevno. A hned z protiútoku Kometa zvýšila. Únik dvou na jednoho chladnokrevnou střelou do šibenice zakončil Roman Erat.

Závěr utkání si už Brňané pohlídali, za zmínku tak stála jen hromadná srážka před slávistickou brankou, kterou paradoxně nejvíce odnesl gólman Furch a musel na poslední dvě minuty pustit do klece Kopřivu. Na výsledku se však nic nezměnilo.

Autor David Mičke, Václav Baumann
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více