Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. prosince 2012

Den Charty fair play: Reakce, která hokejistovi zachránila život přímo na ledě

Stadion plzeňských indiánů letos kromě krásných hokejových momentů už byl nejednou svědkem i hodně nepříjemných situací. Před několika sezonami přijela do Plzně pražská Slavia, ale ač si sešívaní z Plzně odvezli tři body, příliš se po zápase neradovali, protože jejich spoluhráč Miroslav Holec místo do Prahy zamířil rovnou z ledu do nemocnice.

V polovině zápasu byl stav 1:1 a utkání se právě v těchto okamžicích lámalo a hrálo se hodně důrazně. Americký útočník v barvách Plzně Nicholas Johnson narazil tvrdě na mantinel slávistu Miroslava Holce, kterému se při kontaktu nešťastně sundala helma, a tak Holec narazil nechráněnou hlavou přímo na roh mantinelu. Po zásahu zůstal nehybně ležet na ledě a celá aréna ztichla.

Nejblíže celé situaci stál útočník Michal Dvořák, který se k Holcovi okamžitě sklonil a snažil se ho probrat z bezvědomí. To se nakonec s pomocí dalších hráčů a lékařů povedlo. Holec byl na nosítkách za velkého aplausu diváků odvezen do nemocnice, kde s otřesem mozku a několika stehy na hlavě pobyl nakonec pouze jediný den. „Mám okno, pamatuju si pouze naše oslabení a pak až nosítka,“ řekl při návratu z nemocnice zraněný Holec. Nicholas Johnson okamžitě poslal Holcovi prostřednictvím svých spoluhráčů omluvu. I on byl z následků svého zákroku zděšen.

Holec jeho omluvu bez problémů přijal a stačil ještě poděkovat hráčů, kteří pomáhali s jeho záchranou: „Nic si sice nepamatuju, ale všem moc děkuju. Není lehké v takové situaci neztratit hlavu a začít jednat,“ ví mladý slávistický útočník.

Celý příběh nakonec pro něj skončil šťastně, protože už dva týdny po nepříjemné srážce mohl Miroslav Holec opět obout brusle a vrátit se do sestavy Slavie.

Vzpomínáte si na další příběhy fair play z hokejového prostředí? Upozorněte na ně na www.fairhokej.cz , kde se zároveň Chartu fair play můžete podepsat.

Autor Charta fair play
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více