Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. prosince 2012

Vrdlovce čeká premiéra v extralize. Buď budu plavat, nebo se utopím, směje se

Třiadvacetiletý hokejista Daniel Vrdlovec je sice hráčem Slavie, v jejím dresu se ale naposled objevil v sezoně 2008/09, když hrál ještě za juniory. Poslední tři sezony je na hostování v Šumperku a v první lize letos podává výborné výkony. Trenér Vladimír Růžička se proto rozhodl vyzkoušet ho v extralize.

Vrdlovec absolvoval s týmem pár tréninků během reprezentační pauzy, jeho pobytu ve Slavii napomohl i odchod Jaroslava Kally, se kterým se Růžička dohodl na ukončení smlouvy. Poprvé by měl naskočit ve středu v zápase proti Karlovým Varům. "Jsem hrozně rád. Tuhle možnost jsem vůbec nečekal, je to příjemné," prozradil šikovný útočník.

Oproti skromným podmínkám v Šumperku ho nyní čeká zápas v nesrovnatelně jiném prostředí vysočanské O2 areny. "Byl jsem se tam vždycky zatím jen podívat, nikdy jsem tam ještě zápas nehrál, na všechno okolo se těším." Sám si nedokáže představit, jak bude jeho premiéra v české nejvyšší soutěži vypadat. "Chci si zkusit extraligu zahrát, zjistit jestli na to mám nebo ne. Na Slavii mě hodí do vody a uvidím, jestli budu plavat, nebo se utopím," smál se Vrdlovec.

S trenérem Růžičkou je zatím dohodnutý na dva zápasy, které sešívaní odehrají do vánoc. "Sledovali jsme Danovy výkony v Šumperku, kde se mu letos hodně daří, proto jsme si ho vytáhli k nám. Chceme vidět, jak bude hrát v extralize," vysvětluje krok Slavie generální manažer a trenér A-týmu Vladimír Růžička.

Autor Jakub Mezlík, Martin Schwarz
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více