Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. prosince 2012

Po pauze hurá na Energii, Slavia hostí v O2 areně Karlovy Vary

Přestávka je u konce, tento týden se znovu naplno rozjíždí extraligový kolotoč. Ve středu čeká na hokejisty Slavie duel 31. kola, ve kterém přivítají v O2 areně aktuálně předposlední tým tabulky Karlovy Vary. Zápas začíná od 18:15.

Náš soupeř – HC Energie Karlovy Vary

Klub založen: 1932
Trenéři: Richard Žemlička, Jaromír Kverka, Pavel Kněžický
Největší úspěchy: 1x zlato (2009), 1x stříbro (2008)
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Petr Kumstát, Lukáš Pech, Andrew Mac Donald

Z kabiny Slavie

Do prvního zápasu po prosincové reprezentační pauze naskočí slávisté s několika změnami. Chybět bude určitě ofenzivní tahoun Tomáš Hertl, který je s reprezentační "dvacítkou" na soustředění před juniorským MS. A dále? Sešívaný dres už vysvlékla největší předsezónní posila Jaroslav Kalla, jenž nenaplnil očekávání a dohodl se s klubem na ukončení smlouvy. Další kroky bývalého dlouholetého útočníka Kladna by měly mířit do zahraničí.

Vedle jednoho odchodu hlásí Slavia ale i dva příchody. Poprvé se fanouškům představí obránce Jan Holub, jenž byl součástí výměny za útočníka Tomáše Pospíšila do Liberce. Jelikož však byl v tu dobu domluvený na hostování v Litvínově, na svůj start za červenobílé si musel počkat. Nyní už je platným hráčem Slavie, s klubem podepsal víceletý kontrakt.

Šanci předvést se dostane útočník Daniel Vrdlovec, nejproduktivnější hráč prvoligového Šumperka, kde je na hostování právě ze Slavie. Trenér Vladimír Růžička ho plánuje vyzkoušet už v utkání s Karlovými Vary a také v následujícím pátečním duelu proti Pardubicím. Těmito dvěma zápasy uzavřou sešívaní sérii pěti domácích utkání v řadě.

Z tábora soupeře

Karlovarští zatím prožívají špatnou sezonu. Druhou reprezentační pauzu strávili na předposlední příčce, ne a ne se zvednout z extraligového podpalubí. Z posledních pěti zápasů čtyřikrát prohráli a především ta prozatím závěrečná ztráta je hodně mrzela - doma nezvládli dobře rozehrané západočeské derby s Plzní, které nakonec podlehli 1:2.

Tým převzal v průběhu sezony kouč Richard Žemlička, jenž byl předtím odvolaný ze Sparty. Z jedenácti utkání má zatím bilanci pět výher - šest porážek. Nejcennější byly výhry na "jeho" Spartě či v Pardubicích, na dobré výsledky se však jeho svěřencům nedaří trvale navázat a uvízli tak v dolních patrech tabulky.

Během prosincové přestávky se udála v lázeňském městě jedna podstatná novinka. Novým kapitánem Energie byl jmenován útočník Martin Zaťovič. Po sedmi letech tak nebude "céčko" na dresu nosit Václav Skuhravý, jenž jako kapitán dovedl Karlovy Vary v roce 2009 k historickému zisku mistrovského titulu. Rozhodlo o tom vedení klubu, které nebylo už delší dobu spokojeno s výkony elitního útočníka.

"Chceme mu dát dostatek prostoru, aby se mohl soustředit pouze na svůj výkon a nemusel se věnovat kapitánským povinnostem," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na oficiálním klubovém webu s tím, že cílem klubu je stále postup do play off. "Pevně věříme, že tato změna bude impulzem pro tým," dodal Vaněk.

Postavení v tabulce

7.  Slavia     29   12 - 4 - 2 - 11   76:70   46
13. K. Vary    30    8 - 2 - 5 - 15   74:94   33

Posledních pět zápasů

Zlín-Slavia 4:3
Č. Budějovice-Slavia 3:0
Slavia-Plzeň 3:2sn
Slavia-Litvínov 2:1p
Slavia-Kometa 1:3
Kladno-K. Vary 3:0
Sparta-K. Vary 1:4
K. Vary-Třinec 4:5sn
Zlín-K. Vary 4:1
K. Vary-Plzeň 1:2

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Hertl        22 bodů (12+10)
Vladimír Sobotka   20 bodů (8+12)
Vladimír Růžička   15 bodů (3+12)
Petr Kadlec        14 bodů (3+11)
Roman Červenka     13 bodů (5+8)
Lukáš Pech         36 bodů (10+26)
Petr Kumstát       25 bodů (12+13)
David Nosek        21 bodů (8+13)
Martin Zaťovič     19 bodů (13+6)
David Zucker       12 bodů (6+6)

Sestavy z minulého kola

Furch (58. Kopřiva) - Kadlec, Dresler, Kuboš, Kučný, Kolařík, Kempný, Beňovič - Hertl, Kalla, Bednář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Krenželok - Stránský, Klhůfek, Poletín Závorka - Nosek, J. Drtina, MacDonald, Gulaši, Grman, Gründling, J. Látal - Zaťovič, Pech, Bicek - J. Doležal ml., Vachovec, Zucker - Skladaný, Skuhravý, Košťál - T. Káňa, Pohl, J. Heřman, od 21. min. Koblasa
Autor MoV
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více