Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. prosince 2012

Vrdlovec po premiéře: Nechtěl jsem si moc dovolovat

V zápase s Karlovými Vary k extralize poprvé přičichla nová slávistická akvizice. Třiadvacetiletý útočník Daniel Vrdlovec nastoupil na křídle třetí formace. Při svém debutu nezdeptal karlovarského brankáře několika góly a „nezbořil" v bitce nějakého protivníka. Patřil však mezi nejaktivnější domácí hráče a nechyboval, nekazil kombinace a dostával se do šancí. Předvedl tak slušný potenciál.

Karlovy Vary měly třináct střel, jak se podařilo je tak uzemnit?
Plnili jsme všechno, co nám trenér řekl. Hráli jsme po celý zápas výborně zezadu, byla tam snad jen jedna chyba, po níž jsme nakonec dostali gól. Skvělé bránění jsme podtrhli čtyřmi brankami a celkově jsme odehráli super zápas.

Jak byste v premiérovém zápasu za Slavii zhodnotil svůj herní příspěvek?
Myslím, že jsem to tak nějak zvládnul, neudělal jsem žádnou chybu. Nechtěl jsem si moc dovolovat, přece jen to byl můj první zápas. Hodnocení je ale spíš na trenérech, přesto jsem poměrně spokojený.

Klepaly se vám před premiérou v nejvyšší soutěži nohy?
Čekal jsem, že budou, ale ani ne. Možná v prvním střídání jsem nevěděl, co od toho čekat, ale potom se nám podařila nějaká akce, tak jsem se nějak uklidnil.

S jakými pokyny jste do zápasu šel?
V podstatě poctivě bránit a když bude možnost jet dopředu, tak zaútočit a hodně střílet.

Co říkáte na souhru se svými parťáky z formace, Janem Alinčem a Lukášem Krenželokem?
Myslím, že to šlo dobře. Oproti mně jsou hodně zkušení, dobře pokrývají kotouč. Poměrně jsme si sedli, uvidíme, co další zápas.

Dokážete po extraligové premiéře jmenovat výraznější rozdíly mezi nejvyšší soutěží a 1. ligou?
V extralize jsou určitě zkušenější beci, nenechávají moc prostoru a dobře si najíždějí. Je těžké se proti nim prosadit, člověk se musí víc uchylovat ke kombinacím, kdežto v první lize se dá beka poměrně snadno ubruslit. Zase si myslím, že když v extralize uděláte jednoho hráče, máte před sebou trochu víc prostoru. Nehrnou se na vás nesystémově tři hráči najednou jako v první lize.

Jak na vás extraliga celkově působila? Organizace, zázemí,...
Je to úplně něco jiného, i vlastně ta hala a všechno kolem. Jsem z toho příjemně překvapený, ale trošku jsem čekal, že to bude téměř luxus. Je to krásné oproti Šumperku. Zázemí je výborné.

Zaujal váš nějaký moment ze hry, který se v 1. lize jen tak nevidí?
Líbila se mi sehraná přesilovka, po které dal Jarda Bednář gól. Odstoupil dozadu a z „jedničky“ se trefil brankáři mezi nohy, on to ale asi takhle dává pořád (smích). Ví, jak na to.

Jakou hru od vás slávističtí fanoušci mohou čekat?
Jsem spíš ofenzivní hráč, hodně nahrávám a hledám spoluhráče. Od malička mi všichni vyčítají, že spíš než střílím, nahrávám.

V 1. lize jste hrál i v Havlíčkově Brodě, čím to, že jste výrazně prorazil až v Šumperku?
Do Brodu jsem šel už po juniorech a nedostával jsem moc prostoru, nehrál jsme žádné přesilovky. Byl jsem mladý hráč do čtvrté pětky a hrál jsem spíš takovou „údržbu“. Se Šumperkem se nám povedlo postoupit do 1. ligy, a i proto, že jsme byli nováček, dávali mi trenéři hodně prostoru. Snad jsem se jim za to nějak odvděčil (11 gólů, 14 asistencí ve 32 zápasech – pozn. red.)

Jak to vypadá s vaší slávistickou budoucností? Co vaše domluva s trenérem Růžičkou?
Předběžně je domluvené, že budu hrát ještě příště s Pardubicemi a poté se to asi bude odvíjet od toho, jak mi to půjde nebo jak se pan Růžička dohodne se Šumperkem. V podstatě sám nevím, asi záleží na výkonnosti.

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více