Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. prosince 2012

Derby se blíží! Slavia vyzve rivala den před Silvestrem

Sešívaní se v neděli naposledy představí v roce 2012 a rovnou v duelu se Spartou. Navíc to nebudou mít vůbec lehké, jelikož se Sparťané pomalu zvedají a začínají se dotahovat na postupová místa do play-off. Již třetí pražské derby v sezóně začne v 15:30 v O2 Areně.

Náš soupeř – HC Sparta Praha

Klub založen: 1903
Trenér: Josef Jandač
Největší úspěchy: 8x mistrovský titul (1953, 1954, 1990, 1993, 2000, 2001, 2006, 2007)
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: Petr Ton, Jaroslav Hlinka, Petr Tenkrát

Po reprezentační pauze mají slávisté skvělou bilanci – tři výhry ze tří zápasů a zisk osmi bodů. A k tomu jen jeden inkasovaný gól. Poslední duel proti Liberci skončil fotbalovou výhrou po nájezdech, kterou zařídil přesnou trefou Jaroslav Bednář. Na řadu ale přichází Sparta a to se jakékoli výkonostní rozdíli mezi týmy mažou.

Červenobílí se mohou spolehnout na perfektní výkony obou gólmanů. Takhle dobrou a vyrovnanou dvojici gólmanů neměli už dlouho. Dominik Furch přetáhl úspěšnost zákroků těsně nad 93 % a Miroslav Kopřiva za ním zaostává jen o osm desetin. Velice důležitou složkou momentálního sešívaného úspěšného období je i obrana, Slavia se totiž pyšní nejméně inkasovanými brankami v extralize.

Obě, již odehraná, derby ovládla Slavia v čele s Tomášem Hertlem, který si pokaždé připsal vítězný gól a byl největší hrozbou pro sparťanskou obranu. V neděli se však červnobílí mladík v sestavě neukáže, jelikož je na Mistrovství světa do 20 let v Ufě.

Přehlednou historii pražských derby najdete zde!

HC Sparta Praha

Spartě se úvod sezóny hrubě nepovedl a přišla tak rošáda na trenérské pozici. Nejdříve měl dodat nový impuls Václav Sýkora, to ale nevyšlo. Vedení Lva a Sparty tak došlo k zajímavému řešení, obě zúčastněná mužstva si kouče vystřídají. A to už celku z Holešovic výrazně pomohlo.

Pod trenérem Jandačem začali hráči podávat o stupeň lepší výkony a hlavně sbírali body téměř v každém zápase. V prosinci si dokonce připsali sérii pěti výher, následně sice dvě utkání prohráli, to ovšem hráli s prvním a druhým týmem tabulky. I tyto zápasy však drželi se soupeřem krok a prohráli jen o jeden gól, se Zlínem navíc až po samostatných nájezdech.

Posledních pět zápasů

Slavia-Litvínov 2:1p
Slavia-Kometa 1:3
Slavia-Karlovy Vary 4:1
Slavia-Pardubice 5:0
Liberec-Slavia 0:1sn
Sparta-Kladno 6:3
Č. Budějovice-Sparta 2:3
Sparta-Třinec 4:2
Plzeň-Sparta 2:1
Sparta-Zlín 1:2sn

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Sobotka   22 bodů (10+12)
Tomáš Hertl        22 bodů (12+10)
Vladimír Růžička   16 bodů (3+13)
Petr Kadlec        16 bodů (3+13)
Roman Červenka     13 bodů (5+8)
Jaroslav Hlinka    28 bodů  (9+19)
Petr Ton           27 bodů (13+14)
Dominik Pacovský   21 bodů (11+10)
Michal Broš        19 bodů  (9+10)
Petr Tenkrát       18 bodů (13+5)

Sestavy z minulého kola

Kopřiva – Kempný, Dresler, Kadlec, Kuboš, Kučný, Holub, Kolařík – Tomica, Vrdlovec, Bednář, Klhůfek, Jelínek, Krenželok, Poletín, Micka, Sobotka, Alinč, Sklenář, Růžička, Stránský. Neuvirth - Vallin, Gřegořek, Sičák, Kočí, Pilař, Milam, Hanzlík, Philipp - Tenkrát, Hlinka, Ton - Sekáč, Broš, Hovorka - Rachůnek, Přibyl, Treille - Foster, Bahenský, Jánský
Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více