Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. prosince 2012

Sparťané si to prohráli sami, zhodnotil zápas útočník Růžička

V předsilvestrovském derby to dlouho vypadalo, že hosté budou tím šťastnějším týmem. „Řekl bych, že první dvě třetiny byli i o něco lepší,“ přiznává Vladimír Růžička. Sešívaní ale dokázali zápas srovnat a napínavý závěr nakonec dotáhli až do samostatných nájezdů. Tam se jediným úspěšným střelcem stal právě vysoký útočník a zařídil pro červenobílé už třetí výhru nad Spartou v této sezoně.

Ve slávistickém týmu platíte za vyhlášeného exekutora nájezdů. Trénujete je speciálně?
Ani ne. On je na to především určený Jarda (Bednář – pozn. red.), ale dnes to bohužel neproměnil, i když je podle mě jezdí o hodně líp. Anebo Vláďa Sobotka, ale ten zase nedal minule, tak možná pro to na to dnes určili mě a padlo to tam.

Přišli vám sparťané hodně namotivovaní? Především v první polovině zápasu jste měli velké problémy se přes ně dostávat.
Byli dnes velmi nepříjemným soupeřem. Dokonce bych řekl, že první dvě třetiny byli i o něco lepší. Ale pak si to prohráli sami to jednou minutou, kdy se nám je podařilo skvěle zatlačit a na penalty už to bylo hop nebo trop.

Sami jste dostali dva góly během devíti vteřin. Jak se na to dá rychle zapomenout a hrát zase svoji hru?
Udělali jsme tam dvě hloupé chyby a pak to samozřejmě bylo nějakou dobu blbý. Ale pořád před námi byla půlka zápasu a my si po druhé třetině řekli, že sice vedou o dva góly, ale že to prostě zkusíme a vletěli jsme na ně.

V závěru zápasu se objevilo množství diskutabilních zákroků. Zdálo se vám, že rozhodčí ke konci hru už „pustili“?
Vůbec nevím. Tohle je vždycky těžké, oni to vůbec nemají lehké. Ve hře jsou emoce a každý tým chce vybojovat nějakou tu přesilovku a je to holt jen na jejich posouzení. Je pro mě i těžké se k tomu vyjadřovat hned takto po zápase, ale nemají dobrou situaci, zvlášť při derby. Klíčové je se vždy soustředit na svůj výkon a těmito věcmi se nezabývat.

V posledních minutách vás diváci hodně tlačili. Cítili jste tu podporu?
Samozřejmě. Jakmile je tady deset tisíc, tak ta kulisa je parádní. Jsem moc rád, že jich přišlo tolik a moc jim za to děkujeme. Zvlášť na takovýto zápas nám to hodně pomůže.

Bude platit jak na nový rok tak po celý rok? Udrží Slavia svou formu?
Tak k tomu radši nechci nic říkat (usmívá se), protože nechci nic zakřiknout. Musíme jít zápas od zápasu a zkoušet vyhrávat. Snažit se urvat každý bod, co půjde a uvidí se na konci sezony.

V příštím zápase vás čeká Kladno, soused v tabulce. Co od toho zápasu čekáte?
To se bude odvíjet od toho, zda tu ještě zůstanou hráči z NHL a když jo, tak to zase bude pohledné a těžké utkání. Kladno je nahoře a hraje dobře, ale těšíme se na ně.

Co plánujete na Silvestra? Můžete si dovolit se trochu „zrušit“?
(smích) Tak to opravdu ne. Já osobně moc Silvestr neslavím. Je jasné, že proběhne nějaký přípitek na Nový rok, to už je taková tradice, ale hned prvního máme trénink, takže nic velkého ani být nemůže.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více