Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.1.2013

Atraktivní zápas se Zlínem rozhodl v prodloužení veterán Kolařík

40. kolo, neděle 13.1.2013, Slavia - Zlín
Slavia
3:2p
1:0, 1:2, 0:0 - 1:0
Zlín

Branky a nahrávky: 2. Hertl, 23. Žejdl (Alinč, Krenželok), 61. Kolařík (Kempný, Jelínek) - 23. Holík (Veselý, Okál), 30. Leška (Balaštík). Rozhodčí: Hodek, Souček - Pešek, Rozlílek. Vyloučení: 4:3, navíc Klhůfek (SLA) 5 min + do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6647. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Furch - Kolařík, Kempný, Kuboš, Dresler, Beňovič, Kučný, Knot - Jelínek, Alinč, Krenželok - Hertl, V. Růžička, Sklenář - Skokan, Žejdl, Tomica - Stránský, Klhůfek, Poletín - Vrdlovec

Zlín

Sedláček - Zámorský, Hamrlík, Řezníček, Šenkeřík, Linhart, Tesařík, Kotvan - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Urbanec, O. Veselý - Kubiš, Melenovský, Čech - Šlahař, Fořt, Okál

Před necelými sedmi tisíci diváky, které do O2 areny nalákalo padesátikorunové vstupné, uspěli domácí slávisté proti Zlínu, který přehráli po prodloužení. Rozhodující branku si připsal zkušený bek Pavel Kolařík, pro něhož to byl druhý zásah v sezoně.

Z třech letošních společných duelů se Zlínem odjela Slavia z ledu pokaždé jako poražená a vybojovala pouze bod za prohru po samostatných nájezdech ve čtrnáctém kole. Nyní měla možnost svou nelichotivou bilanci aspoň trochu napravit, a tak se do utkání vrhla přímo po hlavě. Již po čtyřiceti vteřinách hry měl Jelínek hned dvě příležitosti ke skórování, ale na pozorného Sedláčka si nepřišel.

Co však nezvládl Jelínek, dokázal o minutu a třináct vteřin později Tomáš Hertl. Ten překazil zlínskou přihrávku a okamžitě s pukem pádil na branku. První pokus brankář zlínských hokejistů sice vykryl, na následnou dorážku od stejného hráče byl však už krátký – 1:0.

Třetí tým tabulky se ovšem rázem probral a začal Furcha ostřelovat jednou ránou za druhou. Nejdříve to ve třetí minutě vyzkoušel Okál, po minutě zahrozil Hamrlík. Obě rány se ovšem jen těsně mihly okolo slávistické brány. V sedmé minutě to byl však znovu domácí mladík Hertl, kdo zahrozil. Nepřesnou střelu Růžičky totiž okamžitě jel dorážet, zlínský gólman se však stihl přemístit na své místo.

Jízda na plné otáčky pokračovala

Jestli začala první třetina rychlou akcí, nebyla ta druhá o nic pomalejší. Po 129 vteřinách totiž našel Alinč nikým nehlídaného Lukáše Žejdla, ten okamžitou ranou zvedl stav utkání na 2:0. Hosté se ovšem nehodlali tak rychle vzdát a po sérii nebezpečných střel se prosadil Petr Holík a jeho parádní bekhendová střela pod víko – 2:1.

Hertlův zápas – i tak by se dal dnešní mač nazvat. Tento šikovný útočník byl totiž snad u všech nebezpečných akcí domácího celku a nechyběl ani u té v pětadvacáté minutě. Všiml si totiž osamělého Krenželoka a poslal mu puk, který se prosmýkl hned přes několik hráčů. Následná Krenželokova střela však pouze orazítkovala brankovou konstrukci.

Vedení domácích vydrželo pouze do třicáté minuty. Zlínští hokejisté totiž opět úřadovali v útočném pásmu a po sérii kombinacích své protivníky zmátli natolik, až zapomněli na číhajícího Petra Lešku. Ten s kotoučem naložil naprosto precizně a v klidu vyrovnal na 2:2.

Podruhé za sebou do prodloužení

V prvních dvou třetinách padl rychlý gól, a tak se zlínští hráči rozhodli tu třetí pohlídat, což se jim nejen podařilo, ale navíc mohli po čtyřech minutách od vhození kotouče do hry skórovat. Köhler byl snadným ziskem puku ovšem natolik zaskočen, že ho poslal pouze před připraveného Furcha, který si však nevšiml dorážejícího Balaštíka, ani ten ovšem stav nezměnil.

Hosté pod vidinou třech bodů začali sešívané zasypávat nebezpečnými střelami, ale nejlepší obrana v extralize prostě víc než dva góly pustit nemůže. Poděkovat mohou domácí zejména Furchovi, který čtyři minuty před koncem základní doby odolal pořádné mele před svým brankovištěm.

Jelikož do konce zápasu nezvládl ani jeden hokejista vstřelit branku, muselo se rozhodnout až v prodloužení. Oba týmy nedokázaly ve svých předešlých utkání rozhodnout v základní době a dnes se jim čekat až do nájezdů zřejmě nechtělo. Po jednatřiceti vteřinách se totiž k puku dostal slávistický bek Pavel Kolařík a přesnou ranou rozhodl o vítězi dnešního duelu gólem na 3:2 v prodloužení.

Autor Václav Baumann, TJ
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video