Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. ledna 2013

Sešívané přívítají na svém ledě nevyzpytatelné Karlovy Vary

Na západě Čech budou slávisté útočit na druhou příčku, na kterou ztrácejí pouhé dva body. Nebude to ovšem vůbec lehké, přestože Slavia zatím všechny odehrané duely v sezóně ovládla. Energie si totiž v posledním utkání vyšlápla na vedoucí Plzeň, když si vítěznou branku připsal Pohl. Zápas v KV Areně začne 27.1. v 15:30.

Náš soupeř – HC Energie Karlovy Vary

Klub založen: 1932
Trenéři: Richard Žemlička, Jaromír Kverka, Pavel Kněžický
Největší úspěchy: 1x zlato (2009), 1x stříbro (2008)
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Petr Kumstát, Lukáš Pech, Martin Zaťovič

Slávisté prožívají slušné období, během kterého se stále drží na čtvrté příčce. Ačkoliv prohráli vysoko v Litvínově, dokázali na to zapomenout a nejdříve zvládli dohrávku s Vítkovicemi a posléze byli úspěšnější v nájezdech proti brněnské Kometě. Nájezdy se povedli Vladimíru Růžičkovi, který se trefil hned dvakrát a zařídil pro Slavii bonusový bod.

V duelu s Karlovými Vary půjde oběma celkům o hodně. Slavia sice může poskočit i na druhé místo, zezadu na ni ale tlačí Sparta, která po nepovedeném úvodu sezóny ztrácí na červenobílé už jen čtyři body. To Energie stále pomýšlí na předkolo play-off, za kterým zaostává o sedm bodů. Potřebují tedy bodovat v co nejvíce zápasech.

Výjezd do Karlových Varů pořádá sešívaní fanklub, více informací se dozvíte zde! Podle pokynů se poté můžete přihlásit.

V minulém kole se do sešívané obrany vrátil po zranění kapitán Petr Kadlec. Nejenže byla jeho přítomnost znát v defenzivě, Kadlec dokázal i na začátku druhé dvacetiminutovky vyrovnat. Nerozhodný stav vydržel až do nájezdů. Slávistický kapitán si tak dobrou formu zachoval i po zranění a do závěrečných bojů základní části bude důležitým hráčem.

HC Energie Karlovy Vary

Energie má z posledních čtyř zápasů velmi dobrou bilanci, získala v nich celkem devět bodů. Mezi poraženými byla nejen Plzeň, ale i třetí Zlín, se kterým si Karlovarští poradili výhrou o dva góly, a Vítkovice. Nad nimi vyhráli v poměru 3:1.

Celou sezónu se mohou Karlovy Vary spolehnout na služby Lukáše Pecha, který se už dvacetkrát trefil do sítí soupeřů a jednatřicetkrát připravil svým spoluhráčům gól. V dresu Energie hrají i dva bývalí slávisté. Zatímco Jiří Doležal se dostal do západočeského týmu rovnou ze Slavie, Jiří Drtina si ještě vyzkoušel dres kladenských Rytířů.

Postavení v tabulce

4.  Slavia     42   18 - 8 - 3 - 13   113:96   73
12. K. Vary    43   15 - 2 - 5 - 21   111:123  54

Posledních pět zápasů

Slavia-Zlín 3:2p
Plzeň-Slavia 2:4
Litvínov-Slavia 7:1
Slavia-Vítkovice 4:2
Slavia-Kometa 2:1sn
K. Vary-Sparta 0:2
Vítkovice-K. Vary 1:3
Třinec-K. Vary 3:2
K. Vary-Zlín 6:4
Plzeň-K. Vary 2:3

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Sobotka   25 bodů (10+15)
Tomáš Hertl        23 bodů (13+10)
Vladimír Růžička   23 bodů (5+18)
Petr Kadlec        21 bodů (5+16)
Lukáš Krenželok    18 bodů (12+6)
Lukáš Pech         51 bodů (20+31)
David Nosek        31 bodů (12+19)
Martin Zaťovič     28 bodů (16+12)
Petr Kumstát       25 bodů (12+13)
David Zucker       15 bodů (9+6)

Sestavy z minulého kola

Furch (Kopřiva) - Kadlec, Kempný, Kuboš, Dresler, Koma, Kolařík - Skokan, P. Jelínek, Tomica - Vrdlovec, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Poletín, Klhůfek, Stránský - Micka Závorka - Nosek, Drtina, Prošek, Gulaši, Gründling, Grman, J.Látal - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, Vlach, Doležal - Zucker, Skuhravý, Košťál - Koblasa, Vachovec, Skladaný
Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více