Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
9. února 2013

V ml. dorostu jsou hráči s příslibem pro Slavii do budoucna, věří trenér Pavel Rohlík

Mladší dorostenci vstoupí v příštím týdnu do poslední čtvrtiny extraligy. Přestávku si hráči ročníku 98 vyplnili hraním na mistrovství ČR krajů, které s výběrem Prahy celé vyhráli. Nejlepším útočníkem mistrovství se stal slávista Tomáš Šmerha. O tom všem, se dočtete v rozhovoru s hlavním trenérem mladšího dorostu Pavlem Rohlíkem.

Co stojí za mírným zhoršením výsledků?
V posledních utkáních mě mrzí pouze zbytečná prohra v Písku. V utkáních se silnými Karlovými Vary a Chomutovem byl k vidění výborný hokej a i když jsme obě utkání nakonec po boji prohráli byl jsem s výkony kluků spokojen. Za mírným zhoršením výsledků může stát zejména fakt, že jsme v ještě větší míře začali obehrávat mladší kluky. Tito hráči samozřejmě fyzicky ještě na starší protihráče nestačí a někdy udělají chybu, ale my potřebujeme, aby nám hokejově rostli a ne seděli na střídačce a to i za cenu, že některá utkání se soupeři, kteří hrají se staršími hráči, prohrajeme. V našem klubu je primárním cílem vychovat komplexně připravené hráče po všech stránkách, umožňující jim prosadit se v budoucnu v A týmu Slavie. Trenér mládeže musí být hodnocen podle toho kolik vychová hráčů pro vyšší kategorie, potažmo A tým dospělých a ne pouze za to kolikátý je v tabulce. To je dle mého názoru velice krátkozraké.

Je přesun Aleše Furcha do staršího dorostu citelnou ztrátou?
Tak určitě nám jeho branky chybí. Aleš, ale i někteří další naši starší hráči jsou na svůj věk výborně fyzicky vybaveni a i co se týče hokejových dovedností jsou na velice dobré úrovni. Věřím, že šanci ve starším dorostu dostanou i někteří další.

Často trénujete zápasy u mantinelu. V čem vidíte výhodu?
Jsem tak zvyklý. Utkání hodně prožívám a dole u mantinelu mám ke hře a k hráčům blíže. Při udílení pokynů jim chci vidět do tváře.

Čekal jste, že se bude slávistům roč. 98 tolik dařit na mistrovství ČR krajů, které i s pražským výběrem vyhráli?
Věřil jsem, že budou vysoko a jsem jen rád, že docílili tohoto úspěchu a byli stěžejními články výběru Prahy. Tento kvalitní turnaj hráčů ročníku 98, tedy hráčů, kteří hrají extraligu mladšího dorostu prvním rokem, je pro ně výborným testem a srovnáním s ostatními hráči z celé republiky. Na našich hráčích bylo vidět, že mají dostatečnou herní praxi z utkání ELMD. Máme tam spoustu talentovaných jedinců a určitě jsou příslibem pro Slavii do budoucna. Jen se mi potvrdilo, to co jsem zmiňoval v první odpovědi, že tito hráči musejí hrát, aby byl zajištěn jejich hokejový růst. Na některých výběrech bylo patrné, že ve svých klubech kluci tolik šancí nedostávají.

Jak byste zhodnotil výkon nejlepšího útočníka turnaje Tomáše Šmerhy?
Nerad vyzdvihuji jednotlivé hráče. Tomáše jsem viděl ve 2 utkáních a byl opravdu nejlepším hráčem na ledě a toto ocenění si právem zasloužil. Je to talent, ale je před ním ještě hodně dlouhá a zejména trnitá cesta, aby se dostal až na vrchol.

Po pauze vám zbývá devět utkání. Co si od nich slibujete?
Budeme pokračovat v dosavadní práci a snažit se, aby byl vidět progres u všech hráčů s narůstajícím počtem odehraných utkání. Aby věci, které děláme v tréninku byli schopni přenést do utkání a tím získávali herní jistotu a vyzrálost do své další a věřím, že úspěšné kariéry.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více