Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
9. února 2013

Jsem rád za to, že mohu v národním týmu být, hlásí Hertl ze Švédska

Tomáš Hertl je po Karjala Cupu, kterým se otevírala reprezentační sezóna, na své druhé akci s národním týmem. Zatím nebodoval, ale především ve druhém zápasu proti Finsku ukázal, že se v mezinárodním hokeji neztratí. Jeho aktivita ale na výhru proti seveřanům nestačila a český tým padl 0:3.

V dospělém národním týmu absolvujete v Malmö svůj druhý turnaj. Jak se obě akce liší?
První turnaj byl určitě lepší, protože jsme ho se třemi vítězstvími vyhráli. V tom je největší rozdíl.

Nastupujete tu s bratry Rachůnkovými. Jak funguje souhra oproti té se slávistickými spoluhráči?
Oba jsou to kvalitní hráči. Tady hraju trochu jiný systém hry, protože nastupuju na centru, kdežto na Slavii většinou na pravém křídle. V národním týmu jako centr hraju hodně dozadu, což na Slavii moc nepraktikuju. Se spoluhráči jsme si ale sedli. Šancí máme hodně, jen je neproměňujeme.

A jak byste hodnotil svůj výkon na turnaji?
Šance jsem proti Finsku měl a snažil jsem se, ale nějaké menší chyby tam byly. Těžko ale po prohraném zápase můžu říkat, že mi něco vyšlo. Celému týmu se zápas proti Finsku nevydařil. Na Rusy se musíme připravit lépe.

Slavii čeká klíčová pasáž sezóny – boj o pozici pro play-off. Myslíte, že pro další zápasy je lepší, když hrajete, než jen trénujete?
Kdybych byl v klubu, trénovali bychom různá založení akcí a tak, ale na druhou stranu je pro mě lepší, abych hrál víc zápasů než trénoval. Moc se na to ale nesoustředím. Jsem rád za svou šanci v národním týmu.

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více