Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. února 2013

Dvougólový Hertl: Ve Vítkovicích jsme klidně mohli vyhrát i větším rozdílem

Když se daří, tak se daří. Hokejisté Slavie hrají ve výtečné formě a zdá se, že nic na tom nezměnila ani reprezentační přestávka. Ve Vítkovicích vyhráli svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky vysoko 5:1 a vyšvihli se na druhou příčku tabulky. Hned dvěma zásahy k tomu přispěl reprezentant Tomáš Hertl.

Tomáši, ještě v neděli jste byl s národním mužstvem ve Švédsku a už v pondělí dvěma góly pokořil Vítkovice. Obdivuhodný výkon, opravdu jste ale nežádal ani den odpočinku?
To rozhodně ne. Proti Rusku jsem nehrál a s reprezentací jsme se vrátili do Prahy někdy v sedm večer, takže už po deváté jsem byl doma a stihnul se prospat. Od začátku jsem věděl, že ve Vítkovicích nastoupím. A jsem rád, jak to nakonec dopadlo.

Kdybyste proti Rusům figuroval v sestavě, tak byste v pondělí na led nevyjel?
Těžko říct, takhle jsem o tom ani nepřemýšlel. Já jsem rád za každý zápas, který si můžu v reprezentaci zahrát. Na druhou stranu ale chci co nejvíc pomoci Slavii. A samozřejmě také trenéru Růžičkovi, který mi dal největší šanci.

Výhra 5:1 mluví sama za sebe. Byl zápas ve Vítkovicích skutečně tak jednoznačný?
Ze hry jsme měli mnohem víc než soupeř. Bylo vidět, že na domácích leží deka, naopak nám se teď celkem daří a jen se to potvrdilo. Šancí jsme měli fakt hodně. Klidně jsme mohli vyhrát i větším rozdílem.

Jak moc ovlivnil zápas rychlý gól Michala Poletína?
Určitě to byl hodně důležitý moment. Navíc jsme krátce nato vstřelili druhý gól, který Vítkovice položil už úplně. Z jejich strany to pak bylo trápení. Nějaké větší šance měly snad jen v přesilovkách, ale Kopr je vychytával. Tři body jsme si už pohlídali.

Opět jste proměnil samostatný nájezd. Stává se z vás po Jaroslavu Bednářovi další penaltový specialista?
Tak to bych zatím neřekl. Ještě to musím pořádně vypilovat, abych měl co nejlepší úspěšnost. Proti Vítkovicím to však vyšlo a já doufám, že příště to dopadne stejně.

V tabulce jste poskočili na fantastické druhé místo. Je to pro vás před duelem na Spartě psychická výhoda?
Podle mě je speciálně před derby úplně jedno, kdo na tom jak je. Zápasy se Spartou jsou vždycky trochu specifické. Zaplní se stadion, atmosféra je taková vyhrocená... Ani moc nezáleží, jestli jste v tabulce zrovna někde na čele, nebo se krčíte u dna. Souboje se Spartou jsou prostě ty nejlepší v sezoně.

Z vás osobně musí mít v Holešovicích docela nahnáno. Co jste si pro ně připravil na pátek?
Je pravda, že letos jsem proti Spartě skóroval už třikrát. Když se mi to povede počtvrté, bude to paráda. K tomu ale samozřejmě musíte mít i kus štěstí. Hlavně chci udělat maximum, abychom zvítězili.

Trenér soupeře Josef Jandač o vás prohlásil, že ho góly proti Spartě pěkně štvete. Nebylo by od věci ho zarmoutit i tentokrát...
S tím souhlasím. Pokud zůstane naštvaný i v pátek, já se zlobit nebudu (s úsměvem).

Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video