Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. února 2013

V tabulce koukáme jen pod sebe, krotí euforii Růžička

Zůstává nohama pevně na zemi. Trenéra a generálního manažera Slavie Vladimíra Růžičku poslední výsledky samozřejmě těší, nijak je ale nepřeceňuje. Na hře svých oveček stále vidí dost nedostatků a výhrady má i k největší hvězdě mužstva Tomáši Hertlovi. Co se týče brankářů, jedničku pro play-off zatím neurčil.

Trenére, když se podíváte na tabulku, necítíte satisfakci za to, jak před sezonou Slavii každý odepisoval?
Ono je to o tom, že je liga strašně vyrovnaná. Jeden rok hrajete o titul a ten další se plácáte v play-out. Taková je realita. Žádný z týmů si nemůže být před sezonou jistý, kde se bude pohybovat.

Neměl jste obavy, že o reprezentační pauze ztratí mužstvo rytmus a vítězná vlna ho opustí?
Musím přiznat, že my jsme tu přestávku spíš uvítali. Na leden nám přeložili hodně zápasů a kluci si tak mohli trochu orazit.

Velkou devízou Slavie je vyrovnaná brankářská dvojice. Musí být radost z nich vybírat a vědět, že se skoro nedá šlápnout vedle.
Určitě je skvělé, že když zrovna jeden z nich nemá den, může ho v pohodě zastoupit ten druhý. Oba chytají velice slušně. S Mírou jsme byli dohodnutí, že bude hrát ve Vítkovicích, proti Spartě půjde mezi tyče Dominik. Chci je ještě trochu prostřídat.

A jak to budete řešit v play-off?
Tam nejspíš vsadíme jen na jednoho z nich. Ale uvidíme, jak to celé bude. Zatím jsem se nerozhodl.

Další slávistickou zbraní je dravec Tomáš Hertl. Připravujete ho zvolna na to, že po něm v play-off půjdou soupeři ještě víc než dosud?
Na to je ještě čas. Navíc Tomáš si tohle stejně musí zažít na vlastní kůži. Je to mladý hráč a hlavně na sobě musí neustále pracovat. I když teď dal dva góly, přijde mi, že po návratu z mistrovství světa dvacítek zatím nepředvádí to, co by asi i on sám očekával.

V čem má ještě rezervy?
Třeba v taktických věcech. Na ledě je hodně impulzivní a rád by jezdil pořád za kotoučem, ale to je v tomhle věku normální a netýká se to jen jeho. Pro nás je Tomáš hrozně cenný tím, že si dokáže vypracovat šanci a dát gól. Prostoru na ledě má dost.

Co se Slavii dlouhodobě příliš nedaří, jsou přesilové hry. Věnovali jste se jim o pauze nějak speciálně?
V přesilovkách máme určité trable a dobře o nich víme. Na trénincích se jim samozřejmě věnujeme, ale zase tolik to nepřeháním. Víte, přirovnal bych to k samostatným nájezdům. Ty můžete mít nacvičené, jak chcete, ale pak přijde zápas a je to najednou úplně jiné. A to samé jsou ty přesilovky. Zkoušíme různé varianty, jenže v samotném utkání to skřípe. Co si budeme povídat, přesilovky jsou o nahrávkách a my nejsme tým, jenž je v tomhle silný. Musíme se zlepšit. A to ve všem, nejen v těch přesilovkách.

Teď vás čeká Sparta. Má ten zápas při pohledu na tabulku ještě větší náboj než obvykle?
My k tomu přistupujeme jako ke každému jinému zápasu. Na druhou stranu je ale pravda, že to bude souboj o šest bodů. Každý chce do play-off z co nejlepší pozice a my nejsme výjimkou. Zároveň však říkám, že se v tabulce nekoukáme před sebe, ale jen pod sebe. Duel na Spartě nás tedy hlavně prověří a ukáže, jak na tom vlastně jsme.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více