Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. února 2013

Čtvrté derby sezony je tu, odskočí Slavia rivalovi?

Už tento pátek uvidí fanoušci poslední pražské derby základní části aktuálního ročníku Tipsport extraligy. Nepůjde ale jen o tradiční souboj o Prahu, nýbrž o mnohem víc. Oba týmy totiž soupeří o co nejlepší pozici v první šestce a v tuto chvíli je od sebe dělí pouhé dva body. Dokáže se Slavia vzdálit, nebo ji Spartu po pátku předežene? Utkání startuje v holešovické Tipsport areně od 18:30!

Náš soupeř – HC Sparta Praha

Klub založen: 1903
Trenér: Josef Jandač
Největší úspěchy: 8x mistrovský titul (1953, 1954, 1990, 1993, 2000, 2001, 2006, 2007)
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: Petr Ton, Marcel Melicherčík, Jaroslav Hlinka

Vladimír Růžička: Je to souboj o šest bodů

V sešívaném táboře vládne nyní pohoda. Červenobílá družina ničí jednoho soupeře za druhým a z minulých devíti zápasů odešla jen dvakrát poražena, což ji vyšvihlo na momentálně třetí místo tabulky. Bodové rozdíly mezi kluby jsou však jen minimální. Třeba od Litvínova, jenž drží poslední příčku zajišťující přímý postup do play-off, dělí Slavii jen šest bodů.

Zvýšit tento odstup mohou svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky právě v Holešovicích, kde se jim celkem daří. V základní hrací době tam naposledy podlehli 21. ledna 2011, od té doby si domů vždy odvezli minimálně bod. A o přetržení této série rozhodně nestojí.

"Je to souboj o šest bodů. Sparta nás prověří, jak na tom vlastně jsme," prorokuje trenér Vladimír Růžička. Oproti duelu ve Víkovicích pošle mezi tyče Dominika Furcha. Ten bude čelit rozjetému soupeři, jenž nedávno oslnil šňůrou jedenácti zápasů bez porážky.

"Sparťanům se teď daří, ale to nám také. Rozhodně se jich nebojíme. Navíc v derby nějaké statistiky nikdy roli nehrály," má jasno Růžička, který do utkání možná vyšle i syna Vladimíra. Rychlonohý útočník měl potíže s ramenem, během týdne už ale normálně trénoval s mužstvem.

Najde Jandač způsob, jak zastavit Hertla?

Jak už bylo řečeno, hokejisté Sparty dokázali vyhrát jedenáctkrát v řadě. Poslední dvě kola ale prohráli (s Plzní a ve Zlíně), čímž se jejich rozlet trochu přibrzdil. Zda se dokáží vrátit na vítěznou vlnu už proti Slavii, ovlivní dvě věci. Zaprvé se musí vypořádat s nejlepší defenzivou soutěže, zadruhé ustrážit kanonýra Tomáše Hertla.

Mladý reprezentant zamířil do sítě Sparty v tomto ročníku už třikrát a hlad po gólech má i tentokrát. "Když se mi povede skórovat znovu, bude to paráda! Zápasy se Spartou jsou ty nejlepší v sezoně," konstatoval útočník, jenž se stal takovou malou černou můrou trenéra Josefa Jandače.

Ten o něm prohlásil, že ho góly proti jeho týmu pěkně štve. "Pokud zůstane naštvaný i v pátek, já se zlobit nebudu," odpověděl mu s úsměvem Hertl, který během ročníku už stihnul nasbírat 28 bodů za 17 gólů a 11 asistencí.

Posledních pět zápasů

Slavia - Kometa 2:1 PP
Karlovy Vary - Slavia 2:0
Slavia - Liberec 4:3
Slavia - Pardubice 2:1 PP
Vítkovice - Slavia 1:5
Sparta - Monutfield 4:2
Sparta - Kometa 4:2
Třinec - Sparta 4:5
Sparta - Plzeň 2:4
Zlín - Sparta 2:1PP

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Hertl 28 bodů (17+11)
Vladimír Růžička 26 bodů ( 5+21)
Vladimír Sobotka 25 bodů (10+15)
Petr Kadlec 24 bodů ( 5+19)
Lukáš Krenželok 19 bodů (13+ 6)
Petr Ton 44 bodů (23+21)
Jaroslav Hlinka 44 bodů (15+29)
Petr Tenkrát 29 bodů (16+13)
Michal Broš 23 bodů (12+11)
Dominik Pacovský 22 bodů (11+11)

Sestavy z minulého kola

Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Koma, Kempný, Dresler - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, Skokan, Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Klhůfek, Poletín. Pinc - Sičák, Milam, Krstev, Gřegořek, Philipp, Hanzlík, od 21. navíc Hunkes - Tenkrát, Hlinka, Pacovský - Broš, Hovorka, Bahenský - Jánský, Přibyl, Rachůnek - Kočí, Simon, Forman.
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více