Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.2.2013

Starší dorost slaví důležitou výhru nad Olomoucí

39. kolo, pátek 22.2.2013, Slavia - Olomouc
Slavia
6:2
1:0, 2:2, 3:0
Olomouc

Branky a nahrávky: 18. Bureš (Červený, Patzelt), 34. Suda, 39. Andres (Fortelka, Kottek), 43. Fortelka (Patzelt), 45. Kottek (Patzelt, Andres), 53. Patzelt (Fortelka) - 26. Kočiřík (Pavlovský), 33. Konečný (Beták, Nesvadba). Rozhodčí: Jechoutek - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 87. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2.

Sestavy

Slavia

Frodl - Červený, Hyršl, Weinhold, Kottek, Saňa, Josefus, Adam, Patzelt, Kellerstein, Drahorád, Žemlička, Bureš, Zajíc, Fortelka, Suda, Andres, Furch

Olomouc

Motálek - Markl, Pavlovský, Čamek, Gatěk, Štefka, Beták, Hrabica, Škoda, Majer, Horák J., Kropáč, Klvaňa, Konečný, Šoustal, Horák R., Kočiřík, Nesvadba, Galeta, Ministr

Sešívaní byli na posledním postupovém místě o bod, právě před Olomoucí. Dlouho byl duel vyrovnaný, třemi góly v poslední třetině ale červenobílí definitivně rozhodli. Odskočili tak svému soupeři na čtyři body a vylepšili si pozici pro postup do play-off.

Začátek utkání se povedl lépe hostům, kteří si ve 3. minutě vypracovali nebezpečnou akci. Pavlovský dokázal prostrčit mezi třemi obránci kotouč na volného Šoustala, který se s pukem musel otáčet a poté stihl vypálit jen do připraveného Frodla. O několik minut později se do úniku dostal Beták, nedokázal ovšem vypálit přesně.

Na druhé straně zase vymyslel chytrou přihrávku Patzelt na Kellersteina, ten ale velkou příležitost nevyužil. Na konci první části se domácí prosadili v přesilovce. Po ose Červený - Patzelt se kotouč dostal až k volnému Josefu Burešovi, který se trefil nekompromisně k tyčce.

Úvod druhé části vyšel znovu lépa Olomouckým. Nejdříve dokázal se štěstím srovnat Lukáš Kočiřík. Ve 32. minutě mohl navrátit slávistům vedení Furch, který pálil do zcela odkryté klece, skokem ale vyrazil puk Robert Horák. Ihned z protiútoku Moravané udeřili. Beták se protáhl až k Frodlovi, ten jeho pokus jen vyrazil k Martinu Konečnému, na jehož dorážku už byl krátký. O necelou minutu nato si nabruslil do pásma Martin Suda a vyrovnal stav.

Sešívaným se ještě do konce druhé dvacetiminutovky povedlo vrátit vedení na svou stranu. Puk se dostal na hůl Fortelky, jenž našel mezi obránci Tomáše Andrese, který neměl problém poslal kotouč za záda Motálka. Ve 43. minutě přihrál zpoza branky Patzelt Michalu Fortelkovi a ten vystřelil přesně pod víko. Chvíli nato Patzelt přihrál geniálně přes celé útočné pásmo Marcelu Kottkovi na hůl, od které se puk odrazil do klece.

V polovině třetího dějství trefil Konečný tvrdou ranou od modré tyčku. Poté se hrálo hlavně ve středním pásmu, Slavia si hlídala svůj náskok. Přesto se povedlo domácím ještě jednou skórovat. Martin Patzelt nechal Motálka přesunout a mezitím zasekl kotouč za brankou, urychleně vybruslil před klec a nadvakrát dostal puk do sítě. Červenobílí si už vedení pohlídali a nepřipustili žádné zdramatizování duelu.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více