Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. února 2013

Druhé místo bychom v létě brali všema deseti, těší Petra Kuboše

Parádní základní část mají za sebou slávističtí hokejisté, kteří doslova do poslední vteřiny bojovali o Prezidentský pohár. Svou životní sezonou k tomu přispěl obránce Petr Kuboš, jenž v rozhovoru pro klubové stránky mluvil i o satisfakci pro celý tým.

Petře, předně velká gratulace ke skvělému druhému místu. S tímhle umístěním musíte být maximálně spokojení.
To určitě jsme. Že budeme po základní části druzí a se stejně body jako první mužstvo, nikdo nečekal. Kdyby nám to někdo řekl před sezonou, brali bychom to všema deseti.

Je to pro vás zadostiučinění poté, co vám v létě tolik lidí nevěřilo?
Asi ano. Chtěli jsme letos něco uhrát, play-out už nechtěl nikdo opakovat. Každý do toho dal všechno a takhle se nám to vrátilo.

Dařilo se i vám osobně. Tolik bodů jste v extralize dosud nenasbíral, navíc máte před sebou ještě play-off. Může za tím vězet třeba nová letní příprava?
To si nemyslím. Připravili jsme se kvalitně, ale že se mi dařilo lépe než v těch minulých sezonách, bych přičítal spíš vice prostoru na ledě. Chodil jsem i na přesilovky a celkem mi to šlo, k čemuž je občas potřeba také trocha štěstí. Byly zápasy, kdy jsem vypálil xkrát na bránu a nic tam nespadlo, jindy máte dvě střely a puk skončí v bráně. Roli v tom ale hraje i sebedůvěra, a hlavně tedy ten ice-time.

Proběhlo po zápase v Českých Budějovicích nějaké krátké hodnocení dosavadního průběhu sezony?
Na to nebyl moc čas. Náš zápas skončil o něco dřív než ty ostatní, tak jsme spíš čekali na výsledky, jak to celé dopadne. Bylo nám jedno, koho můžeme dostat v play-off, ale ještě jsme věřili v Prezidentský pohár. Bohužel Zlín ten bod v prodloužení udělal...

Hodně vás to zamrzelo?
Když se podíváme na tabulku a vidíme, že o druhém místu rozhodly horší vzájemné zápasy, tak to vždycky zamrzí. Bylo by to dobré pro klub, jenže nedá se nic dělat. I druhé místo má samozřejmě svou váhu.

Na poslední chvíli se do play-off prokousal take váš bývalý klub z Vítkovic. Věřil jste mu?
Celkem jo. Tři kluby se tam praly o dvě místa a Vítkovice hrály poslední dva zápasy s týmy z dolní části tabulky. I tak to neměly lehké, ovšem nakonec postup urvaly.

Právě Vítkovice jsou tak možným soupeřem Slavie ve čtvrtfinále. Přál byste si je?
Možná je dostaneme, ale vybírat si nikoho nemůžeme. Uvidíme, na koho narazíme. Pokud chceme jít dál, musíme si poradit s každým.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více