Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. března 2013

Play-off začíná. Uspěje Slavia v prvním duelu čtvrtfinále proti rozjetým Rytířům?

Sešívaní se po loňském neúspěchu vrací do boje o tu nejcennější trofej, na kterou si brousí zuby zajisté každý z osmi celků, které v play-off zůstali. Slávisté narazí ve čtvrtfinále na kladenské Rytíře, kteří v předkole zdolali posledního mistra z Pardubic. Úvodní souboj čtvrtfinále se odehraje v neděli 10. března od 17:00.

Náš soupeř - Rytíří Kladno

Klub založen: 1924
Trenéři: Zdeněk Vojta, Petr Tatíček a Jiří Kopecký
Největší úspěchy: 6x mistrovský titul (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.rytirikladno.cz
Hvězdy týmu: Miloslav Hořava, Jan Chábera, Pavel Patera

Během pauzy, kterou sešívaní měli po přímém postupu do play-off, se změnila ve Slavii jedna z nejdůležitějších záležitostí. Několik původních vlastníků prodalo svůj podíl ve prospěch firmy OIN gama, kterou reprezentují bratři Benýškové. Ladislav je i mistrem světa v ledním hokeji. Firma OIN gama vlastní celkem 69,9 %, 30 % poté drží Vladimír Pitter. Před vyřazovacími boji navíc Slavia představila nového generálního partnera, kterým je firma Bestsport Arena, která vlastní a provozuje O2 Arenu.

Slávisté, kteří postoupili z druhého místa, čekali dlouho na svého soupeře pro čtvrtfinále. Když se rozhodlo, že narazí na kladenské Rytíře tuší sešívaní borci, že to nebudou lehká utkání. „Zápasy s Kladnem rozhodnou hlavně chyby,“ prohlásil Michal Kempný. Zajímavé duely to budou i pro Miroslava Kopřivu, který před příchodem do Slavie působil právě ve Středočeském celku.

Rytíři Kladno

Kladenští hokejisté v přípravě na letošní sezónu určitě netušili, že se budou účastnit vyřazovacích bojů. První tři zápasy základní sezóny navíc prohráli a na svém kontě měli jen jediný bod. Poté se však rozhodlo o výluce v NHL a především Kladno se zaradovalo nejvíce. Do sestavy Středočechů se tak vrátil majitel kladenského klubu Jaromír Jágr, který k sobě přivedl ještě čtveřici dalších borců z kanadsko-americké ligy. První lajna hrála tedy ve složení Tlustý, Plekanec, Jágr a záda jim střežili obránci Židlický a Tomáš Kaberle.

Hvězdná formace vytáhla podceňovaný tým, složený převážně z mladších, méně známějších hráčů, téměř na vrchol celé extraligy. Ačkoliv Jaromír Jágr odehrál o dvacet duelů méně než ostatní, skončil v kanadském bodování základní části na třetí příčce za suverénním Martinem Růžičkou a o bod za litvínovským Hüblem. V polovině ledna odcestovali hráči z NHL narychlo za oceán k začátku zkrácené sezóny tamní ligy.

Spekulovalo se, kde Rytíři skončí po základní části a očekávalo se, že ještě budou muset bojovat vůbec o to, aby hráli alespoň předkolo. Oni ale využili spolupráci s hvězdnými spoluhráči a nakonec soupeřili dokonce o přímý postup. Nakonec se jim to nepodařilo a ze sedmého místa narazili v předkole na Pardubice. Ani tady se Kladnu příliš nevěřilo, po vyrovnaných zápasech ale slavili Středočeši postup.

Předkolo play-off:

Kladno-Pardubice 3:2 (2:1, 3:2p, 1:3, 2:3sn, 1:0)

Posledních pět zápasů

Slavia - Kladno 2:1
Slavia - Liberec 3:2sn
Chomutov - Slavia 0:4
Slavia - Třinec 1:3
Mountfield – Slavia 0:1
Kladno - Pardubice 2:1
Kladno - Pardubice 3:2p
Pardubice - Kladno 3:1
Pardubice - Kladno 3:2p
Kladno -´Pardubice 1:0

Nejproduktivnější hráči v základní části

Tomáš Hertl 30 bodů (18+12)
Petr Kadlec 27 bodů (7+20)
Vladimír Růžička 27 bodů (5+22)
Vladimír Sobotka 25 bodů (10+15)
Lukáš Krenželok 21 bodů (15+6)

1. Jaromír Jágr 57 bodů (24+33)
2. Tomáš Plekanec 46 bodů (21+25)
3. Pavel Patera 32 bodů (10+22)
4. Marek Židlický 25 bodů (3+22)
5. Jiří Tlustý 23 bodů (12+11)

Sestavy z minulého kola

Kopřiva - Dresler, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Šenkeřík, Šulc - Micka, Jelínek, Tomica - Hertl, Růžička, Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín. Chábera - Procházka, D. Růžička, P. Hořava, Kužel, Doudera, Černošek, Kameš, Drtil - Eberle, Lukáč, Látal - Jass, Patera, Rudovský - Valský, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Melka, Kuchejda - Strnad.
Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video