Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. března 2013

Pocta pro kapitána! Jubilant Kadlec vstoupí mezi nesmrtelné

Nedělní čtvrtfinálový souboj s Kladnem je pikantní hned z několika důvodů. Nejde totiž jen o veledůležitý vstup Slavie do play-off, ale i o jubilejní tisícátý zápas Petra Kadlece v české extralize! Sešívaný srdcař a kapitán se tak zařadí do stejné skupiny, v níž už figurují vytrvalci jako František Ptáček nebo Josef Řezníček.

Petře, tisíc zápasů je úctyhodná porce. Co pro vás tato meta vlastně znamená?
Nic speciálního. Je to hezké číslo, ale na tyhle věci jsem nikdy nebyl vysazený. Zas až tolik mě to nebere.

Je pro vás ale o to cennější, že až na krátké intermezzo v Plzni jste všechna utkání odehrál ve Slavii?
Za to jsem samozřejmě rád. Jsem slávista, takže v tomto ohledu je to pro mě celkem zajímavé.

Dá se říct, čím vás červenobílý tak klub učaroval?
Vždycky jsme si tu rozuměli a shodli se na podmínkách. Narodil jsem v Praze a odmalička fandil Slavii, k tomu klubu cítím něco víc. Je pro mě jen plus, že se mi daří tady hrát tak dlouho.

Trenér Růžička na vás nedá dopustit. Jak byste popsal vztah mezi vámi dvěma?
Myslím, že spolu vycházíme normálně jako trenér - hráč. Samozřejmě jsem tu o něco déle než ostatní a teď dělám kapitána, ale v tom není nic zvláštního. Kdo někdy hrál ve Slavii, ten ví, jak to tady chodí. Náš vztah je zcela v normálu.

A nemrzí vás trochu, že jste nikdy nehrál v zahraničí?
Zkoušel jsem to, ale holt to nevyšlo. Nedá se nic dělat, beru to jako realitu. Na kdyby se nehraje, tak proč se tím zabývat... Já jsem rád, že můžu být součástí Slavie. Koukám se spíš dopředu.

Už tedy tušíte, jak dlouho se ještě fanoušci budou moci těšit z vašeho hokejového umění?
To netuším, takhle o tom nepřemýšlím. Nekoukám na počet odehraných zápasů ani na svůj věk. Záleží hlavně na tom, jak se budu cítit a jak mě budou chtít trenéři a manažeři. Ono nemá cenu něco extra plánovat, když to potom většinou stejně dopadne úplně opačně.

Ještě jedna věc na závěr. Co byste poradil malým začínajícím hokejistům, aby měli stejně úspěšnou kariéru jako právě vy?
Hlavně je musí hokej bavit, to je základ všeho. Když člověk dělá něco, co ho nebaví, nemá to smysl, ať se jedná o jakoukoli práci. Je potřeba dát do toho všechno a mít štěstí na zdraví a další věci s tím spojené.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více