Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. března 2013

Sešívané čeká v play-off první zápas venku. Získají na Kladně postupový mečbol?

Hokejisté pražské Slavie vedou ve čtvrtfinálové sérii s Kladnem po dvou domácích zápasech 2:0, nyní je ale čeká těžší úkol. Aby získali postupový mečbol, musí zvítězit na ledě Rytířů, což se v předkole nepodařilo ani favorizovaným Pardubicím. Třetí duel série začíná na Kladně ve čtvrtek v 17:30, čtvrtý zápas pak přesně o den později.

Náš soupeř - Rytíří Kladno

Klub založen: 1924
Trenéři: Zdeněk Vojta, Petr Tatíček a Jiří Kopecký
Největší úspěchy: 6x mistrovský titul (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.rytirikladno.cz
Hvězdy týmu: Jan Chábera, Pavel Patera, Miloslav Hořava
Dva domácí zápasy, skóre 7:1 a především dvě veledůležité výhry. Taková je bilance hokejové Slavie před třetím utkáním čtvrtfinálové série proti Kladnu. Ve čtvrtek se svěřenci kouče Vladimíra Růžičky pokusí získat třetí vítězství a tím pádem by byli jen krůček od postupu do semifinále. Jenže Kladno na domácí prostředí spoléhá.

V předkole play-off totiž proti favorizovaným Pardubicím zvítězil tým okolo veterána Pavla Patery ve všech třech duelech před vlastním publikem a sérii chtějí protáhnout i ve čtvrtek, kdy sázkové kanceláře opět favorizují tým hostí.

Kopřiva zatím "své" Kladno drží zkrátka

Jenže sešívaní se mohou, stejně jako v celé sezoně, opřít o skálopevnou obranu, která zatím ve vyřazovací části během 120 minut inkasovala jen jedinkrát.

Obrovskou zásluhu na tom má i samotný gólman. Miroslav Kopřiva sice na Kladně hokejově vyrostl, ve své první sérii proti jeho bývalému klubu ale podává precizní výkony a Středočechům rozhodně nic nedaruje.

Došla Kladnu energie?

Rytířům navíc výrazně chybí Miloslav Hořava, jenž byl až do svého zranění jedním z výrazných tahounů mužstva, které během sezony přišlo o posily z NHL. Zdravotní problémy trápí i gólmanskou jedničku Jana Cháberu, ten se ale do branky s největší pravděpodobností opět postaví.

V sérii proti Slavii navíc jakoby celému Kladnu chyběla šťáva a maximální touha po vítězství, která středočeské družstvo zdobila především v sérii s Pardubicemi. V úvodních dvou zápasech série totiž jen zřídkakdy dokázalo Slavii dostat pod větší tlak.

Zdali se na tom něco změní, zjistíme ve čtvrtek od 17:30, kdy na ČEZ Stadionu startuje třetí čtvrtfinálový zápas. Přesně o 24 hodin později je pak na programu utkání čtvrté. Pokud se chystáte podpořit červenobílé bojovníky přímo na Kladně, můžete využít výjezdu fanklubu.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více