Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. dubna 2013

Už jen kvůli fanouškům vrátíme sérii zpět do Prahy, věří Tomáš Micka

Sešívaní v pondělí prohráli s Plzní na domácím ledě a na západ Čech pojedou s tím, že bezpodmínečně musí vyhrát. Slabou útěchou jim může být fakt, že odehráli divácky nejlepší utkání celé série. I tak ale ztráta zápasu v poslední minutě velmi bolí. "Musíme se z toho rychle oklepat," hlásá Tomáš Micka.

Jak taková porážka zamává s psychikou?
Je to pro nás určitě těžké, ale bereme to tak, že Plzeň musí vyhrát čtyři zápasy a poslední krok je vždy nejtěžší. Musíme se z toho rychle oklepat, zítra dobře potrénovat a v Plzni vyhrát.

Dnes vám utekl začátek třetí třetiny, kdy jste vedli...
Chtěli jsme zůstat u našeho hokeje, hlavně napadat. Jenže jsme dostali hned na začátku dva góly. Pak ale Hertlík nádherně vyrovnal, ten poslední gól už je škoda.

Nemysleli jste už v závěru na prodloužení?
To určitě ne. Mně se zlomila hokejka, střídali jsme a najednou byl Vlasák sám před brankou a prostřelil Furcháčka. Je to 3:2, úplný konec ještě není.

Byla citelná absence Jaroslava Komy v obraně?
Je to určitě skvělý hráč, ale i dál tady máme sedm, osm výborných beků. Myslím, že se nám ho podařilo pro dnešek nahradit.

Vnímal jste nějak návrat Ryana Hollwega zpátky na led?
Myslím, že vůbec. My si ho nijak zvlášť nevšímali a hráli podle sebe. Bylo to takové velké mediální téma, že se vrátí, ale já ho moc nevnímal.

Řešili jste před zápasem možnost tvrdší hry?
Nepřipravovali jsme se na to. Hrozné spíš je, že jsme dostali pět gólů. To přece v play-off nejde. Sice jsme čtyři dali, což je na nás hodně, ale bohužel to nestačilo. Celou sezonu dostáváme gólů minimum a teď v play-off, když bychom měli hrát ještě lépe v obraně, najednou pět.

Jak teď bude vypadat příprava?
Nám jako Slavii vždy vyhovovalo hrát pod tlakem. Jsme především mužstvo bojovníků a když se na nás tlačí, tak hrajeme o dost lépe. Stále věříme, konec to není.

Zvyšujete napětí?
Samozřejmě (poprvé za rozhovor se usměje). Naši fanoušci jsou na tohle zvyklí.

Jak jste si užil dnešní návštěvu, rekordní v play-off?
Jsme vděční za to, že přišlo tolik lidí. My jejich podporu potřebujeme. Obzvlášť choreo, co dneska dělali, bylo výborné.

Které se vám líbilo?
Mně se líbil hlavně ten Mazanec a Wanted Plzeň. Už jen kvůli těmhle lidem to chceme dotáhnout ještě jednou do Prahy.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video