Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. července 2013

Slavia otestuje útočníka Troligu, dorazí také obránce z Kanady

I když je kádr Slavie už de facto uzavřený, kouč a sportovní manažer Vladimír Růžička se nebrání příchodu dalších zajímavých posil. V úterý se mu na tréninku hlásil slovenský forvard Tomáš Troliga, jehož bude klub testovat. A doplněna možná bude i defenziva.

Byť Troliga neodehrál v české extralize ještě ani minutu, jeho jméno fanoušci už určitě slyšeli. Rodák z Prešova jel v létě roku 2007 vstříc novému angažmá do Znojma, při dlouhé cestě autem na něj ale přišel mikrospánek a do cíle se už nedostal.

Plány mu zkřížila děsivá autonehoda, která ho málem připravila o nohu. Doktoři mu tehdy dávali jen minimální šanci na návrat k hokeji, Troliga to ale dokázal a už za dva roky naskočil k soutěžnímu zápasu. Během té doby prodělal málo uvěřitelných 25 operací, nyní už je ale zcela v pořádku.

A znovu by rád zkusil štěstí v Česku. O smlouvu bude usilovat v kádru Slavie. „Zatím ho bereme jen na zkoušku. Uvidíme, jak na tom je a zda může být našemu týmu prospěšný,“ prohlásil Vladimír Růžička na adresu muže, který poslední tři sezony oblékal dres Žiliny. Za ni odehrál celkem 112 zápasů a připsal si na konto 12 gólů a 21 asistencí.

Devětadvacetiletý Troliga ovšem není jediným hráčem, jenž se v létě popere na Slavii o kontrakt. Obranné řady by mohla vyztužit posila ze zámoří. „Jedná se o zadáka z Kanady, ročník 1986, jméno si ale nechám zatím pro sebe. K mužstvu se připojí 20. července,“ oznámil charismatický kouč, který se už definitivně vzdal šancí na udržení talentovaného Tomáše Hertla.

„Od začátku jsem věděl, že když bude podepsaná smlouva s NHL, Tomáš od nás odejde. Hrát tu už dál nechtěl, což nám řekl i jeho agent. Už se tím vůbec nezabývám, moc jsem to neřešil ani předtím. Pro mě je to uzavřená kapitola,“ konstatoval Vladimír Růžička a vyjádřil se i ke spekulacím ohledně Tomáše Rolinka.

„Jeho situaci jsme malinko naťukli, ale nic víc. Myslím, že jsou ve hře úplně jiné kluby než my. K nám Tomáš určitě nepřijde,“ uzavřel manažer červenobílých.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více