Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. července 2013

Tlak k hokeji patří, jen tak něco mě už nerozhází, říká brankář Furch

I když je mu teprve 23 let, už nyní patří mezi hlavní opory Slavie. Řeč je o gólmanovi Dominiku Furchovi, jenž by se po odchodu Miroslava Kopřivy měl stát jasnou jedničkou mezi tyčemi, zároveň má ale v mužstvu zdatnou konkurenci. A sice svého zkušenějšího parťáka Adama Svobodu.

Furch byl statisticky vůbec druhým nejlepším brankářem v základní části Tipsport extraligy 2012/2013 a podobně dobrá čísla by měl jistě rád i v sezoně nadcházející. Jenže říká se, že něco obhájit je většinou těžší než to získat. Na slávistickou jistotu se tak bude chtít řada týmů vytáhnout.

„Tohle příliš neřeším. Do pozice jedničky jsem se vždycky chtěl dostat a tlak k tomu patří. Nějakou dobu už hokej hraju, takže jen tak něco mě už nerozhází,“ říká talentovaný gólman, jenž platí za vyhlášeného flegmatika. I proto má blízko k Adamu Svobodovi, který v létě dorazil z Plzně. Trenér Vladimír Růžička nepochybuje o tom, že oba spolu vytvoří skvělou gólmanskou dvojici.

„Adam je pohodář, mezi námi není žádný problém. Když jsem před lety přicházel do áčka, on už tady chytal. Známe se a vím, že je to super kluk,“ uvedl Furch a doplnil, že tím nejhlučnějším členem týmu Svoboda ale není. „Nějaké fórky občas přihodí, ovšem řekl bych, že nejvíce je v kabině slyšet asi Jarda (Bednář),“ pousmál se Furch, který se spoluhráči absolvuje už třetí týden tréninku na ledě. Na únavu si nestěžuje.

„Oproti suché přípravě je to úplně jiný pohyb a člověk si na něj musí chvíli zvyknout, ale ty první dva týdny jsou vždycky takové zahřívací, aby člověk prošlápnul výstroj a tak. Je to taková každoroční rutina,“ mávl rukou Furch.

Fanoušci ho možná uvidí v akci už ve čtvrtek, kdy je na programu první přípravný zápas před novou sezonou, a to proti silnému Slovanu Bratislava. Pokud půjde Furch skutečně do brány, zřejmě dojde k jeho konfrontaci s bývalými kolegy Michalem Vondrkou a hlavně Miroslavem Kopřivou, s nímž se střídal mezi tyčemi.

„Proti Slovanu to určitě bude zajímavý zápas. Navíc přijede Kopr, což bude taková perlička na tom všem. Možná mu zavolám, ale hecovat se asi moc nebudeme. Je to první přípravný duel, v něm o výsledek tolik nepůjde. Spíš to beru jako možnost si po nějaké době zase zachytat v zápase,“ konstatoval „Domino“.

Závěrem si ještě pochválil, že se Slavia v přípravě utká i s celky jako právě Slovan či pražský Lev, které nemá možnost potkat během sezony. „Je dobře, že si zahrajeme i proti jiným týmům než těm českým. Na druhou stranu je to ale pořád jen příprava, v ní jméno soupeře není až tak podstatné,“ uzavřel mrštný gólman.

Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video