Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. července 2013

Od fanoušků to bylo parádní přivítání, shodli se Vondrka s Kopřivou

Vskutku „domácí“ prostředí připravili slávističtí fanoušci Michalu Vondrkovi s Miroslavem Kopřivou, kteří ve čtvrtek přijeli do Edenu coby hráči bratislavského Slovanu a oba se podepsali pod výhru svého týmu 2:1. Snad ještě větší radost než ze samotného výsledku měli ale z toho, jakého přijetí se jim v Praze dostalo.

Když byl zápas v nejlepším, červenobílý kotel spustil krásné choreo s jasným vzkazem: Mižu a Kopr tady vždycky budou doma. A oba hráči to po utkání náležitě ocenili. „Bylo to příjemné přivítání. Strávil jsem tu tři roky a bylo vidět, že na mě fanoušci nezapomněli. Za to jsem samozřejmě moc rád,“ kvitoval Kopřiva, jenž by se s Jaroslavem Janusem měl poprat o pozici prvního gólmana Slovanu.

„Přepadla mě nostalgie. Diváci připravili pro mě s Koprem hezké přivítací choreo, bylo to od nich parádní,“ doplnil ho útočník Michal Vondrka, jedna z největších hvězd týmu z Bratislavy. Zatímco on ale na ledě tentokrát příliš vidět nebyl, jeho parťák mezi tyčemi předvedl několik efektních zákroků a inkasoval jen jednou, a sice z hole střelce Jaroslava Bednáře.

„Jsem rád, že jsem dostal šanci a mohl jsem se ukázat. Že to bylo zrovna tady v Edenu, byl skvělý zážitek. Navíc to pro nás dopadlo dobře i jako pro tým. Jsem spokojený,“ konstatoval s tím, že skandování z domácího kotle si on i Vondrka náležitě užili. Stejně jako nápadité choreo. „Člověk si toho samozřejmě všimne. Ale fanoušci Slavie jsou tímhle vyhlášení, takže mě to ani moc nepřekvapilo. Každopádně tohle vždycky potěší,“ poznamenal zkušený brankář.

Vondrka zase zalitoval, že diváci neviděli kvalitnější hokejovou podívanou. Přece jen šlo pro oba týmy o první přípravný duel, což se zkrátka projevilo. Navíc venku panovaly tropické podmínky. „Na ten zápas jsem se hodně těšil, ale bylo to takový nemastný neslaný, na koukání asi trochu šílený. Na tom ledu to furt skákalo, pro diváky to opravdu nebyl dvakrát oku lahodící zápas,“ pokrčil rameny a dodal, že výhodou bylo aspoň to, že se hrálo právě v Edenu.

„Na tomhle zimáku byla naštěstí zima, což všichni jistě jenom uvítali. Kdybychom v takovém vedru hráli v nějaké supermoderní hale, asi bychom čůrkali v bruslích,“ zasmál se Vondrka, který nezapomněl vyzdvihnout výkon domácího snajpra Jaroslava Bednáře. „Bedýnka je výborný hokejista, který tady se Sobem (Vladimírem Sobotkou) udělali v minulé sezoně spoustu bodů. Pro Slavii je to klíčový hráč,“ zdůrazníl technický forvard.

A jak se mu v klubu hrajícím Kontinentální hokejovou ligu vlastně líbí? „Musím říct, že když jsem tam loni přišel, byl jsem překvapený. Všechno tam funguje na maximálně profesionální úrovni, kdykoli jsem něco potřeboval, nikdo se ke mně neobrátil zády. Jelikož jsem ještě trošku komunistické dítě, měl jsem v hlavě, že mají Slováci proti nám jistou averzi. Ale tak to vůbec není. Dokonce bych řekl, že mi přijdou takoví srdečnější,“ poukázal lídr Slovanu.

To Kopřiva je v mužstvu teprve krátce a teprve se sním sžívá. Ostatně stejně jako s celou Bratislavou. „Zatím jsem tam poznal jen zimní stadion a apartmán. Hodně trénujeme, takže na nic víc není moc čas. Teď za mnou přijela manželka s malým, ale moc se nevidíme, vlastně jen ráno a večer,“ uzavřel kladenský odchovanec.

Autor OH
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video