Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
31. července 2013

Slavii čeká druhá letní prověrka, změří síly s Litvínovem

Přesně týden po souboji se Slovanem Bratislavou podstoupí hokejisté Slavie další přípravný test před novou sezonou. Vyzvou houževnatý Litvínov, jenž je v posledních letem častým letním soupeřem sešívaných. Kdo z této konfrontace vyjde jako vítěz tentokrát, uvidíte od 17:30 ve vršovickém Edenu. Vstupné je zdarma!

S Litvínovem se svěřenci Vladimíra Růžičky utkají v letošní přípravě hned dvakrát, kromě čtvrtečního zápasu i příští úterý na ledě soupeře. Poté bude následovat venkovní duel v Ústí nad Labem, na který naváže kvarteto domácích zápasů. Slávisté postupně zkříží meče s Mnichovem, Znojmem, pražským Lvem a opět ústeckými Lvy.

„V přípravě volíme spíš cestu tréninku. Těch utkání není tolik a je to podle nás jen dobře, protože v sezoně jich bude hrozně moc a my se na ně musíme co nejlépe připravit,“ říká trenér Růžička, jenž oproti utkání se Lvem pozmění sestavu.

Do ní by se měl vrátit matador Pavel Kolařík, šanci nejspíš dostanou i mladí útočníci Daniel Vrdlovec s Tomášem Doležalem. Mezi tyčemi by se měl představit navrátilec z Plzně Adam Svoboda a vůbec poprvé uvidí fanoušci kanadského beka Kylea Whartona, který projde v Praze testy.

Nové tváře ukáže také Litvínov, pro něhož to bude vůbec první přípravný duel před novým ročníkem Tipsport extraligy. Zatímco v ofenzivě přes léto změny neprodělal, v defenzivě jich stejně jako u Slavie bylo celkem dost. V mužstvu skončili Karel Kubát (Sparta), Ján Brejčák (Slovan Bratislava), Marek Posmyk i Richard Jareš. Nahradit je mají mimo jiné Petr Chaloupka (Mladá Boleslav), Tomáš Pavelka (Vítkovice) a Filip Pavlík (Ústí nad Labem).

Comeback z poslanecké lavice na ledovou plochu pak chystá veterán Jiří Šlégr, ten se ale stejně jako Martin Ručinský zatím připravuje individuálně a do utkání určitě nenastoupí. Hrát by naopak měl jiný zadák Vlastimil Kroupa, který se po dvou letech pokouší o restart hokejové kariéry.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více