Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.8.2013

Třígólový náskok nestačil, Slavia se s Litvínovem rozešla smírně

přípravné utkání, úterý 6.8.2013, Litvínov - Slavia
Litvínov
4:4
1:2, 0:0, 3:2
Slavia

Branky a nahrávky: 7. Lukeš (Hubl, Stříteský), 56. Chaloupka (Lukeš), 56. Pšurný (Kousalík), 60. Hubl (Lukeš, Černý) – 5. Jelínek, 17. Micka (Holub, Žejdl), 43. Wharton, 50. Klhůfek (Sklenář, Skokan). Rozhodčí: Turčan – Rozlílek, Hauzer. Vyloučení: 5:6, navíc Tomica (Sla) 5 + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 850. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 4:4.

Sestavy

Litvínov

Horák (Nechvátal) - Pavelka, Hora, Kousalík, Chaloupka, Stříteský, Gula, Pavlík, Zeman - Hubl, Lukeš, Majdan – Rapáč, Černý, Pšurný - Gerhát, Piroš, Bojer - Jurčík, Smolka, Písařík.

Slavia

Svoboda (Furch) - Kadlec, Wharton, Knot, Holub, Valach, Štich, Kolařík, Beňovič - Skokan, Tomica, Žejdl, Bednář, Klhůfek, Jelínek, Krenželok, Poletín, Micka, Sklenář, Růžička, Stránský.

Ani ne za týden se opět setkala mužstva Slavie a Litvínova. Tentokrát se hrálo na ledě Vervy a tým Vladimíra Růžičky vedl už 4:1, pak ale polevil a soupeř během čtyř minut vyrovnal. Svůj premiérový gól v sešívaném dresu zaznamenal Kyle Wharton, poprvé od návratu z Plzně se mezi tyče postavil Adam Svoboda.

I když bylo venku ukrutné vedro, slávisté vstoupili do zápasu ve velkém stylu a svého soka nijak nešetřili. Už od úvodního buly přitlačili Litvínovské do jejich obranného pásma, nenechávali je v klidu rozehrát a po pěti minutách také skórovali. V chladnokrevném úniku se o to postaral Petr Jelínek, jenž přesným zakončením mezi gólmanovy betony poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Až poté Slavia malinko polevila, takže vidět byli i domácí. Těm v sestavě stále chybí esa jako Martin Ručinský nebo Jiří Šlégr, na druhou stranu ale mají v kádru střelce Františka Lukeše s Viktorem Hüblem. Ti se záhy po Jelínkově gólu dostali do přečíslení a Lukeš propálil bezmocného Svobodu - 1:1.

Hrál se nervóznější zápas než před týdnem. Rozhodčí tedy neváhali vylučovat a v polovině první třetiny poslali na trestnou lavici kapitána Slavie Petra Kadlece. Domácí toho málem využili, při teči Černého však naštěstí zasáhla tyč. Skóre se tak pohnulo až v čase 16:36, kdy udeřil bijec Tomáš Micka. Důrazný forvard se v souboji natlačil před clonícího Horu, a ač byl evidentně faulován, doslova protlačil puk do sítě - 1:2.

Ve druhé části se hra uklidnila, o něco aktivnější ale zůstávala Slavia. Zvýšit náskok mohl dravý Vladimír Růžička, svou velkou šanci ale nasměroval pouze do betonů mladého brankáře Horáka. Následoval štiplavý pokus Whartona či dobrý průnik Skokana, ani jeden z nich ale kotouč do sítě nedostal. A nepovedlo se to ani kanonýru Jaroslavu Bednářovi, jenž v tutovce jen promáchl.

Ve 43. minutě už se Slavia ale dočkala. Premiérovou trefu v sešívaném dresu zaznamenal Kanaďan Kyle Wharton, který se trefil ukázkově nad Horákovu vyrážečku - 1:3. Neuplynulo ani deset minut a s domácími to vypadalo ještě hůř. Akci rychlého Sklenáře ještě Horák zneškodnil, jenže puk se odrazil k volnému Pavlu Klhůfkovi a Slavia vedla už 4:1.

Ovšem co se stalo potom, to si červenobílí za rámeček určitě nedají. Místo toho, aby utkání v pohodě dohráli, totiž přišel málo vídaný zkrat a návrat soupeře do zápasu. V 56. minutě skóroval ve vlastním oslabení skrytou střelou Petr Chaloupka (2:4), na kterého v následné přesilovce po zbytečném faulu Tomicy navázal Roman Pšurný - 3:4.

Hostům pořád zbýval aspoň jednogólový náskok, i o ten ale nakonec přišli. Necelou minutu před koncem základní hrací doby trefil plichtu při power-play Viktor Hübl - 4:4.

Slavia tak má po třech přípravných zápasech bilanci jedné výhry, jedné remízy a jedné porážky. Už ve čtvrtek ji venku otestuje Ústí nad Labem.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více