Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
9. srpna 2013

Hráči se musí pořád zlepšovat, říká trenér mladšího dorostu Josef Beránek

Novým trenérem mladšího dorostu se v létě stal legendární slávista Josef Beránek, který loni působil u juniorů. Tým převzal po panu Rohlíkovi, jenž v uplynulém ročníku skončil s mužstvem v západní části extraligy na pátém místě. V článku se dozvíte informace nejen o nadcházející sezoně mládežnické soutěže.

Pane Beránku, jak se těšíte na práci s mladším dorostem, který přebíráte po panu Rohlíkovi?
Bude to něco nového. Jsou to kluci, kteří se toho hodně potřebují naučit. Všichni mladší dorostenci jsou v jiném věku, ve vývinu, takže se na to docela těším. Bude to zajímavá práce.

Mladší dorost je první kategorie, ve které se hráčům vštěpují první herní systémy. Je to pro vás o to těžší?
Důležité je z jakého pohledu. Myslím si, že se junioři také potřebovali spoustu věcí naučit, na to jsem už tedy celkem zvyklý. Akorát se to samozřejmě přizpůsobuje věku hráčů, a jestliže jdou hráči ze starších žáků do mladšího dorostu, tak je to první kategorie, kdy se už kluci učí nějaké pevné systémy. Nebral bych to ale jako těžší práci.

Nějakou dobu už trénujete. Co je potřeba ještě do začátku extraligy zlepšit?
Já si hlavně myslím, že by se kluci v mládeži měli pořád zdokonalovat, během celé sezony. Není to tedy o tom, že se někdo musí do začátku ligy zlepšit v tomhle a jiný zase v něčem jiném.

Máte už nějakou předběžnou představu, v jakých patrech tabulky byste se chtěli pohybovat?
Je dost těžké mluvit o nějakých místech, do kterých by Slavia měla v příští sezoně skončit. Důležité je, aby se všichni hráči naučili dobře hrát hokej. Navíc se teprve dáváme dohromady a není tedy žádná představa o tabulkových umístěních.

Takže u Vás převažuje posun jednotlivých hráčů na vyšší herní úroveň před postavením v tabulce?
Samozřejmě, ale je to jedno s druhým. Jestli se hráči budou dobře vylepšovat ve svých dovednostech, tak přijdou i výsledky. Chceme hrát co nejvýše, ale zatím je to hlavně o vývoji.

Proběhly během letní přípravy nějaké hráčské přestupy z jiných klubů?
Nějaké hráče tady máme na zkoušku, ale převážně se vychází z hráčů, kteří prošli slávistickou mládeží.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více