Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. srpna 2013

S Tombou naplníme kasu společně, vzkazuje parťákovi Lukáš Krenželok

Jako kapitán dovedl Lukáš Krenželok Slavii k výhře v přípravě nad prvoligovým Ústím, což pochopitelně nemohlo ujít pokladníkovi mužstva Marku Tomicovi. Ten si už si na svého kamaráda brousí zuby, bývalý útočník Vítkovic se ale nechce dát jen tak.

Céčko na hrudi má na Slavii předplacené velezkušený zadák Petr Kadlec, jelikož však on ani jeho zástupci proti Slovanu nenastoupili, prestižní funkci vykonával právě Lukáš Krenželok. „Ale úplně poprvé to nebylo. Kapitánem jsem už byl i v loňské přípravě, nějakou zkušenost s tím tedy mám,“ konstatoval v rozhovoru pro webové stránky.

Příspěvku do týmové truhlice přesto neujde. „No jo, kluci to na mě zkouší i tak. Tomu se nevyhnu, ale mělo by jít o symbolickou částku, v samotném ročníku by to bylo horší. Takhle buď zaplatím tisíc korun, nebo donesu nějaké jídlo do kabiny. Asi dám tu tisícovku, to mě vyjde levněji,“ zavtipkoval hokejista, který coby otec malého Denise musí dávat pozor na rodinný rozpočet.

Stejně tak dobře si ale Tomica hlídá ten týmový. „Tomba to má pod kontrolou, ten nešetří nikoho,“ mávl rukou Krenželok a pustil se do hodnocení dvou posledních prověrek Slavie. V Litvínově remizoval soubor Vladimíra Růžičky 4:4, následně na ledě Ústí zvítězil 4:1.

„Ten první zápas jsme hráli hodně dobře. Nepamatuji se, kdy naposledy jsme Litvínov takhle přehrávali. Ještě chvíli před koncem to bylo o tři góly pro nás, ale nakonec jsme o výhru bohužel přišli. Nad ledem se už kvůli počasí začala tvořit mlha, my dostali dva góly a pak v samém závěru ještě jeden, když soupeř využil hru šest na čtyři. Mára Tomica tam dostal trest do konce zápasu, to mu vlastně musím ještě připomenout. Ať tu klubovou kasu naplníme pěkně společně,“ rozesmál se Lukáš Krenželok.

To v Ústí si Slavia vítězství už pohlídala, jenže zase to prý neklapalo herně. „To byl strašný zápas. Výsledek vypadá v pohodě, ale tak lehké to nebylo. Nehráli jsme dobře, nebylo to ono,“ prohlásil rezolutně. Že by se snad na týmu projevil náročný program dvou zápasů ve třech dnech? „Tak možná to nějakou roli hrálo, ale na to se my nemůžeme vymlouvat. Vždyť Ústí je o soutěž níž,“ odmítl jakýkoli alibismus.

Proti prvoligovému soupeři odpočívala kompletní první lajna, jejíž součástí byl zpočátku i Krenželok. Teď to ale vypadá, že blíže do formace k Jaroslavu Bednářovi s Vladimírem Růžičkou má Marek Tomica. „Trenér to trochu přeskládal. Asi jsem v té lajně nehrál tak defenzivně, jak by si představoval. Mám být bránící útočník, ale v přípravných zápasech si člověk rád vyjede dopředu, a když ho pak nikdo nezastoupí, může z toho být malér,“ podotkl provinile.

Proti Ústí tak nastoupil vedle Petra Jelínka a Jana Stránského, jehož v průběhu duelu vystřídal Dávid Skokan. „Jestli takhle vydržíme, těžko říct, on to Růža zatím trochu promíchává. A v jaké lajně se mi vlastně hrálo lépe? To fakt nevím, zatím mi to nejde v žádné,“ usmál se muž, jenž je k sobě často až nespravedlivě sebekritický.

Třeba mu ostatně bude patřit už nadcházející přátelské utkání proti německému Mnichovu. Ten se v Edenu představí 20. srpna, do té doby mají slávisté čas v klidu potrénovat. „Mně osobně to takhle vyhovuje. Zápasů si v sezoně užijeme ještě moc, teď je ten správný čas se na ně dobře připravit. V tréninku samozřejmě tvrdě pracujeme, po psychické stránce si člověk ale odpočine víc, než kdyby pořád hrál,“ prohodil třicetiletý útočník a na závěr nastínil, jaké dávky teď na slávisty čekají.

„Dopoledne trénujeme na ledě, potom jdeme většinou do posilovny. Z tohoto pohledu to jsou takové dvoufázovky, i když tu posilovnu bych do toho moc nepočítal. Úterý a čtvrtky teď ale budeme mít tréninky i večer. Až se bude blížit start sezony, samozřejmě zase trochu zvolníme, abychom se neutavili,“ uzavřel Lukáš Krenželok.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více