Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. září 2013

Jsme pokorní. Hráče tlačíme k tomu, aby nic nepodcenili, říká před startem ligy kouč Růžička

Už v pátek vypukne nový ročník Tipsport extraligy. Slávisté se na něj těší a dobře vědí, že jsou dobře připraveni. Tomu ostatně napovídají i výsledky z letní přípravy, kde červenobílí zaváhali jen jednou z osmi zápasů! Přenesou si herní pohodu i do samotné soutěže?

Žádné velké věci, ale poctivá práce a nasazení. Tedy s faktory, které zdobily Slavii i v minulých letech, hodlají Pražané vstoupit i do nadcházející sezony. „Svůj styl měnit rozhodně nebudeme. Budeme sázet na stejnou bojovnou hru jako dosud,“ předesílá trenér a sportovní manažer Slavie.

Dobře si uvědomuje, že podobné ambice jako jeho tým budou mít téměř všichni. Tedy hladký postup do play-off a v něm zabojovat o nejlepší výsledek. „Sezona bude opět těžká. Určitě jsme pokorní k tomu, že všech třináct soupeřů bude mít vysoké cíle. S Ondrou Weissmannem pořád tlačíme hráče, aby nic nepodcenili,“ říká slávistický lodivod.

Ten chce i nadále být vládcem Prahy, na druhou stranu ale respektuje sílu městského rivala. „Určitě se nepasujeme na to, že musíme hrát na místech jako Sparta, která podle mě hodně posílila. Boj o Prahu tím ale samozřejmě nevzdáváme, liga bude jako každý rok hodně vyrovnaná. Překvapit může každý,“ uvědomuje si protřelý kouč.

Během léta se zaměřil hlavně na posílení defenzivy, ze které odešli čtyři hráči. Nahradili je siláci David Štich s Jurajem Valachem či spolehlivý Kyle Wharton, šanci dostane mimo jiné také mladý Ronald Knot. „Hokej je i o bránění a já jsem rád, že jsme v tomhle směru posílili. V přípravě to bylo celkem dobré, je ale jasné, že nejvíce nás prověří až samotná liga,“ tuší Vladimír Růžička, jenž se musel vyrovnat s odchodem Tomáše Hertla.

Je proto šťastný, že se ze švýcarské mise definitivně vrátil střelec Jaroslav Bednář. „S příchodem Jardy jsem maximálně spokojený. Nic víc jsem ani moc neřešil,“ zdůrazňuje s tím, že věří současnému kádru. A do brány pošle Dominika Furcha. „On je naší jasnou jedničkou. Na druhou stranu, jak mě znáte, chytat bude ten, komu to půjde lépe,“ říká Růžička.

Furchovi budou krýt záda zkušený Adam Svoboda a mladý Václav Mouček. Dalšímu brankáři Janu Dlouhému byly vyřízeny střídavé starty v Ústí nad Labem.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více