Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. září 2013

Lídr Jaroslav Bednář: Už mi není dvacet, góly honit nebudu

V týmu není jiný hráč, k němuž by fanoušci vzhlíželi s větším očekáváním než na Jaroslava Bednáře. Šestatřicetiletý útočník dobře ví, že by měl mužstvo táhnout a odpovědnosti se nezříká. Zároveň ale tvrdí, že osobní statistiky ho už příliš nezajímají.

Bednář - to je záruka kvality. Zvlášť sportovní sláva ale dokáže být pomíjivá. A hranice mezi hrdinou a psancem je hodně, hodně tenká. „Když přijdou výkyvy nebo pokles formy, padne na mě veškerá vina. Budu první, kdo bude mít hlavu na špalku. Proto jsem sem ale přišel. Je to pro mě výzva a tlak si nepřipouštím. Nic se mnou ani nedělá,“ říká zkušený harcovník.

Během své bohaté kariéry už získal čtyři tituly a patřil k hvězdám švýcarské i ruské ligy. Teď však hodlá podřídit vše tomu, aby se dařilo mužstvu. „Chci, abychom šlapali jako tým. To mě táhne dopředu. Vím, že mladší ani rychlejší už nebudu, ale rád bych se o to popral,“ říká hbitý útočník a zdůrazňuje důležitost toho, aby Slavia zabrala už na startu.

„Musíme urvat povinné tři body už v pátek na Kladně. Bude to těžký, protože domácí asi budou po pauze trochu vyjančený, ale my ten začátek chytit prostě musíme. Jinak budeme v křeči, každá ztráta se jen těžce dohání,“ ví Bednář, z něhož srší nadšení.

„Do hokeje mám pořád chuť. Každé ráno se už po probuzení těším na srandičky v kabině a partu jako takovou. Nějaké góly honit ale nebudu. Už mi není dvacet, abych koukal na vlastní statistiky,“ podotýká známý hokejista, který v přípravě skóroval dvakrát. Shodou okolností to bylo pokaždé proti účastníkovi Kontinentální ligy (Slovan Bratislava, Lev Praha).

„Proti Lvu to byl po fyzické stránce asi můj nejlepší letní zápas. Vzal jsem si na sebe těžký kalhoty, s nimiž trénuji už tři týdny. Kondice se zlepšila. Na ledě jsem jezdil, jako když jsem vyhrával kanadské bodování,“ usmívá se lišácky.

Původně měl v mužstvu válet spolu s Tomášem Hertlem, talentovaný forvard ale za poměrně hlučných okolností pláchnul hledat štěstí do slavné NHL. Bednář mu to nevyčítá. „Samozřejmě je jeho odchod ztrátou. Je to kluk, který tady dělal bod za zápas, ale nemůžeme mu bránit v jeho vývoji. Tohle je normální záležitost, že hráči odcházejí za lepším,“ krčí rameny.

K příchodu do Slavie nijak nepřemlouval ani kamaráda Jakuba Klepiše, jenž nakonec skončil opět ve Lvu. „V kabině jsme se o něm nebavili. Nikdo nevěděl, že nemá smlouvu. V květnu někdo psal, že podepsal za tři miliony do Anaheimu, tím to pro nás haslo. Pak se ovšem zase objevilo, že má smlouvu ve Lvu. Celkem mě to zaskočilo,“ přiznává pražský rodák.

A je rád, že Slavia jako jeden z mála klubů otevřeně nevyhlašuje útok na titul. „My to říkat nebudeme - a třeba opravdu vyhrajeme! Teď by to stejně byly jenom planý řeči,“ říká Bednář a naráží na hlavního rivala z Holešovic.

„Sparta otevřela kohouty, nakoupila drahé hráče a vytvořila top mužstvo. Kde je ale psáno, že skutečně uspěje? Může se taky stát, že i když chtějí titul, na konci budou mít hov... My musíme s týmem, který máme, nechat na ledě všechno a výsledek přijde. Bylo to vidět i loni, kdy Slavii nikdo netipoval na třetí místo, a podívejte se, jaký výborný výsledek z toho byl,“ uzavírá kanonýr.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více