Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
12. září 2013

Hokej mě stále nesmírně baví, těší se na novou sezónu Petr Kadlec

Petr Kadlec je jedním z nejdéle působících hráčů ve Slavii. Kromě jednoho roku v Plzni jiný dres neoblékl a po zásluze se stal před několika lety kapitánem. Těsně před novou sezónou Kadlec zhodnotil přípravu a odhalil s kým se mu nejen v obraně hrálo či hraje nejlépe.

Ve Slavii jste služebně nejstarší. Jak se na to působení v sešívaném dresu díváte?
Ty roky strašně letí, už je to hodně dlouho. Hokej mě pořád nesmírně baví a na Slavii se mi líbí, že se pořád hraje o ty nejvyšší příčky. I když se nám třeba jedna sezóna nepovedla, tak jsme hned tu další ukázali, že s námi všichni musí počítat. Baví mě hrát v play-off, a tak jsem neměl potřebu měnit klub. Doufám, že tu ještě pár let vydržím.

Prostřídalo se kolem vás několik desítek hráčů. S kým se vám hrálo nejlépe?
Hráčů se tu za tu dobu vyměnilo opravdu hodně. Teď si vzpomínám akorát na Jana Hejdu, se kterým jsem nastupoval v sezóně, kdy jsme získali první titul. S ním se mi hrálo dobře. Letos si myslím, že jsme to dobře doplnili, přišel Jarda Bednář. S tím nastupuju taky velmi rád, protože tomu to stačí přihrát a on to pak všechno zařídí.

Co říkáte na výkony Ronalda Knota v přípravě?
Je to šikovný kluk, pravák, těch ve Slavii moc není. Minulý rok nám právě trochu praváci chyběli při přesilovkách, kdy jsme neměli tolik střeleckých variant. Uvidíme, jak se předvede, já mu přeju, aby se co nejdříve chytil a ukázal talent, který v něm je.

Před novou sezónou přišel bijec David Štich. Chyběl v předchozích letech Slavii hráč jeho povahy?
Samozřejmě je dobré, když mátě takového hráče v týmu. Každý má jistotu, že když nastanou na ledě nějaké potyčky nebo souboje, tak se do toho Štich vrhne. Odešlo několik obránců, které jsme chtěli udržet, ale nepovedlo se. Proto jsme museli najít nějakou adekvátní náhradu, čímž všichni noví obránci jednoznačně jsou.

Myslíte si, že jste se během přípravy stačili dostatečně sehrát?
Těžko se o tom mluví, když jsme na ledě něco kolem dvou měsíců a ještě jsme neodehráli ani jeden mistrovský zápas. V těch přípravných se zkoušejí nové varianty a systémy. Nás prověří až první extraligové zápasy a já doufám, že to bude vše klapat, jak má.

Extraligu začínáte dvěma zápasy na venkovních hřištích. Považujete to za nevýhodu?
Ono je to úplně jedno, já si pamatuji, že před dvěma roky jsme začali sezónu dobře. První dva zápasy jsme vyhráli a nakonec jsme stejně bojovali jen v play-out. Minulý rok se nám zase začátek nepovedl a poté jsme získali bronz, takže na tom tolik nezáleží. Samozřejmě je dobré na začátku nějaké body získat, aby mužstvo získalo sebevědomí a dostalo se do potřebné pohody.

Jak se těšíte na nové prostředí v Hradci Králové?
Jednak mi je líto Budějovic, které byly tradičním účastníkem extraligy, ale nevidím do toho, co se tam stalo, takže to nemůžu nijak soudit. Pro nás se ale nic nemění, je to tým jako každý jiný, který chceme porážet. I složení týmu je téměř stejné, skoro všechny hráče už známe, takže to není zase až taková neznámá.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více